Komt er nu nog een Pirates-film of niet? Producent Jerry Bruckheimer licht een tipje van de sluier op Film & TV
Komt er nu nog een Pirates-film of niet? Producent Jerry Bruckheimer licht een tipje van de sluier op
Film & TV

Komt er nu nog een Pirates-film of niet? Producent Jerry Bruckheimer licht een tipje van de sluier op

Pirates of the Caribbean-producent Jerry Bruckheimer zei in een recent interview met ComicBook.com dat het huidige plan is om de geliefde Disney avonturenfranchise, die in vijf films 4,5 miljard dollar heeft opgebracht, te "rebooten". Bruckheimer maakte tijdens het gesprek een vergelijking met Top Gun, waarvan hij ook de producer is.

“Ja, we gaan Pirate rebooten,’ zei hij. “Maar dat is eenvoudiger dan Top Gun, want we moeten niet wachten op bepaalde acteurs.” Door Bruckheimers opmerking lijkt het alsof de volgende Pirates-film een volledig nieuwe cast zal hebben, wat betekent dat Johnny Depp niet terug zal keren als kapitein Jack Sparrow. Depp heeft tot nu toe alle in alle vijf Pirates-films gespeeld.

Komt er nu nog een Pirates-film of niet? Producent Jerry Bruckheimer licht een tipje van de sluier op

Pirates of the Caribbean-film van Margot Robbie

Variety meldde in de zomer van 2020 dat Disney bezig was met de ontwikkeling van twee Pirates-films: een reboot onder leiding van Margot Robbie en een zesde film in de oorspronkelijke franchise, geschreven door Craig Mazin en Ted Elliott, van wie de laatste de eerste vier films schreef. Mazin vertelde de Los Angeles Times vorig jaar dat het script voor ‘Pirates of the Caribbean ‘″ zo vreemd is dat hij verbaasd is dat Disney het heeft goedgekeurd.

Meer 'vrouwelijke' Pirates-film

"We pitchten het en dachten dat ze het nooit zouden kopen. Het is echt vreemd dat ze het wel deden. Maar toen kwam de staking en iedereen zat te wachten,” zei Mazin. De laatste Pirates-film, ‘Dead Men Tell No Tales’, ging in 2017 in première. Margot Robbie vertelde Vanity Fair in november 2022 dat haar Pirates-film, geschreven door ‘Birds of Prey’-scribent Christina Hodson, was geschrapt, en voegde eraan toe: "We hadden een idee en we waren het al een tijdje aan het ontwikkelen. Eeuwen geleden, om het wat meer vrouwelijk te maken. Gewoon een ander soort verhaal.”

Komt er nu nog een Pirates-film of niet? Producent Jerry Bruckheimer licht een tipje van de sluier op

Keert Jack Sparrow terug?

Bruckheimer zei wat later dat het Robbie-project niet helemaal dood was, maar dat Disney in plaats daarvan prioriteit gaf aan het script van Mazin en Elliot. Het plot van die Pirates-film blijft geheim. Het is dus voor iedereen een raadsel of Jack Sparrow terugkeert. Hollywood heeft Depp de afgelopen jaren een beetje buitengesloten vanwege juridische problemen en zijn rechtszaak tegen Amber Heard in 2022 wegens smaad. Bruckheimer uitte zijn onzekerheid over een terugkeer van Depp naar de Pirates-franchise toen hij er in mei 2022 door The Sunday Times naar werd gevraagd. "Komt Johnny Depp terug? Op dit moment niet," zei hij toen. "Over de toekomst moet nog worden beslist."

(Bron: Variety – Afbeeldingen: Disney)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties