Movie review: The Flash - Hilarisch, waanzinnig en één van de beste superhelden-films ooit Film & TV
Movie review: The Flash - Hilarisch, waanzinnig en één van de beste superhelden-films ooit
Film & TV

Movie review: The Flash - Hilarisch, waanzinnig en één van de beste superhelden-films ooit

Het superhelden-genre is de laatste 15 jaar ontzettend hip. Al moeten we eerlijk zijn, bij DC hebben ze dan misschien wel veel van de coolste superhelden zoals Superman en Batman maar kwaliteitsgewijs waren hun films toch wel minder constant dan Marvel met hier en daar wel enkele geweldige uitzonderingen in de afgelopen jaren zoals The Batman en The Joker.

Eindelijk de frisse wind door het DC-universum?

Bij DC beseffen ze echter ook dat het tijd was om het roer om te gooien en Marvel weer echt naar de superhelden-kroon te stoten. The Flash moet het begin zijn van de paleisrevolutie binnen de DCU? Is het dat nu eigenlijk ook of is het een flauwe revolutie die na enkele weken alweer vergeten is? Wij keken The Flash en zagen dat het goed was, heel goed zelfs.

In The Flash volgen we voornamelijk, jawel je gelooft het niet, The Flash. Zonder al te veel te spoilen, Barry ontdekt dat hij zo snel is dat hij letterlijk terug in de tijd kan lopen. Hij wil daar enkele dingen rechtzetten maar al snel blijkt dat hij zo de hele multiverse stuk maakt. Vervelend voor hem maar het levert wel een heel entertainende film op.

Movie review: The Flash - Hilarisch, waanzinnig en één van de beste superhelden-films ooit
Hilarisch en boeiende CGI-actie

Tijdens zijn tijdreizen krijgt hij een gloednieuwe collega namelijk niemand minder dan zichzelf, een 18-jarige versie van hem om exact te zijn. De interacties van dit duo is werkelijk goud en hilarisch gedurende de hele film. Het is lang geleden dat ik een filmzaal nog zo heb weten lachen met typische slapstick-mopjes in een superheldenfilm, maar het werkt gewoon elke keer weer omdat hoofdacteur Ezra Miller geniaal acteert en altijd heerlijk ongemakkelijk kan zijn.

De humor zit dus al ontzettend goed en voelt gelukkig ook nooit echt geforceerd zoals in andere superhelden-films. De balans tussen humor en de wat serieuzere gesprekken zit ook perfect waardoor het zoveelste 'Barry doet iets onhandig'-mopje niet gaat vervelen. Zelfs Michael Keaton, die zijn comeback maakt als Batman, is bij momenten echt wel grappig.

Keaton is naast Ezra trouwens echt wel de ster van de film. Elke keer hij op het scherm verschijnt, krijg je spontaan een glimlach op je gezicht en verbaas je jezelf alweer over hoe een fantastische acteur de ondertussen alweer 71-jarige (!) acteur is. Hij is dan ook veel meer dan een snelle cameo om fans gelukkig te maken.

Voor het overige krijg je ook meer dan genoeg CGI-actie op je bord dat dankzij het tijdreizen en multiverse altijd fris blijft aanvoelen met hier en daar wat geweldige cameo's. Puntje van kritiek is dat de CGI in sommige scènes wellicht wat beter had gekund maar aangezien al het overige in de film zo geweldig is, bedek je die 'foutjes' al snel met een mantel der liefde.

Conclusie: een absolute must-see!

We kunnen verder praten over het verhaal, over Supergirl en nog heel wat andere zaken, maar het is gewoon leuker om dit zelf te ontdekken in de zaal. Belangrijkste conclusie in ieder geval: The Flash is een verdomd goede film. Als dit het begin is van het nieuwe DC-universum dan staat er ons de komende jaren nog heel wat geweldige films te wachten. Een absolute must-see dus en samen met Guardians of the Galaxy en Spider-Man: No Way Home veruit de beste superhelden-film van de afgelopen jaren.

Movie review: The Flash - Hilarisch, waanzinnig en één van de beste superhelden-films ooit
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties