Netflix-film The Mother met Jennifer Lopez heeft een ongewenste Rotten Tomatoes-mijlpaal bereikt Film & TV
Netflix-film The Mother met Jennifer Lopez heeft een ongewenste Rotten Tomatoes-mijlpaal bereikt
Film & TV

Netflix-film The Mother met Jennifer Lopez heeft een ongewenste Rotten Tomatoes-mijlpaal bereikt

Terwijl de nieuwe wraakfilm The Mother, met Jennifer Lopez in de hoofdrol, het goed doet bij het publiek, is de ‘vakjury’ er nog niet uit, waardoor de film een nogal ongewenste Rotten Tomatoes-mijlpaal heeft bereikt. In de film schittert Lopez als een koelbloedige moordenaar die de dochter moet beschermen die ze eerder achterliet. De trailer geeft de indruk van een keiharde actiefilm met punch-ups en badass one-liners.

The Mother heeft het tot nu behoorlijk goed gedaan bij het publiek, met een indrukwekkende 70 procent publieksscore op Rotten Tomatoes. De film heeft zelfs twee grote Netflix-films overtroffen sinds de lancering, uiteraard, op Moederdag in de VS. Sindsdien hebben ongeveer 2,8 miljoen huishoudens in de VS de film bekeken, volgens gegevens van Samba TV. Die cijfers betekenen dat The Mother een betere start heeft gehad dan twee vlaggenschipfilms van Netflix: Murder Mystery 2 en Glass Onion: A Knives Out Mystery.

"Lopez is te goed voor deze film"

Het publiek lijkt ook goed gereageerd te hebben, en veel recensenten hebben de prestaties van Lopez zwaar geprezen. Natasha Alvar van Cultured Vultures zei: "Jennifer Lopez bewijst dat ze elk genre aankan: van rom-coms tot actiefilms, ze kan het allemaal. The Mother wordt zeer kijkbaar door haar inspanningen." Ondertussen schreef Amon Warmann van Empire Magazine: "Dit is een kom-voor-Lopez, blijf-voor-Lopez onderneming, en ze is in prima filmsterrenvorm." En Stephanie Zacharek van TIME Magazine zei: "Lopez kan wegkomen met dingen die andere stervelingen niet kunnen, en als je het in de juiste geest benadert, kan The Mother belachelijk leuk worden."

Maar ondanks de duidelijke positieve reacties, is The Mother een ongelukkige ‘mijlpaal’ gepasseerd op Rotten Tomatoes. Hoewel critici de prestaties van Lopez snel prezen, vestigden ze ook de aandacht op het 'vergeetachtige' gevoel van de film en de afdaling in actieclichés - waarbij sommigen zelfs suggereerden dat Lopez te goed was voor de film. Dit alles leidde ertoe dat The Mother op Rotten Tomatoes een algemene score van 49 procent kreeg, laag genoeg om in de categorie 'certified rotten' terecht te komen, in plaats van de felbegeerde 'certified fresh'.

Maar kijk vooral zelf en oordeel dan rechtvaardig. Hieronder alvast de trailer:

(Intropic: Netflix)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties