Netflix-hit 'The Killer' met Michael Fassbender maakt indruk: "Beste film van het jaar!" Film & TV
Netflix-hit 'The Killer' met Michael Fassbender maakt indruk: "Beste film van het jaar!"
Film & TV

Netflix-hit 'The Killer' met Michael Fassbender maakt indruk: "Beste film van het jaar!"

De nieuwe film ‘The Killer’ met Michael Fassbender is een echte hit op Netflix. De film is geregiseerd door Hollywood-zwaargewicht David Fincher, die eerder Seven, Fight Club, Gone Girl en Mindhunter heeft geregisseerd - dus je weet eigenlijk bij voorbaat al dat het goed zal zijn.

De film is gebaseerd op de Franse graphic novel-serie met dezelfde naam geschreven door Alexis 'Matz' Nolent, en Fassbender speelt de rol van een professionele huurmoordenaar die alleen bekend staat als ‘The Killer’. Een korte samenvatting van Netflix luidt: "Na een noodlottige missie strijdt een huurmoordenaar tegen zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht die hij niet als persoonlijk beschouwt."

Netflix-hit 'The Killer' met Michael Fassbender maakt indruk: "Beste film van het jaar!"
(Credit: Netflix)

'Beste film van het jaar'

Naast Fassbender heeft The Killer ook rollen voor Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte en Tilda Swinton. De film had vorige maand een korte release in geselecteerde bioscopen en staat nu op Netflix, waar kijkers serieus onder de indruk zijn. Met iemand die zelfs zo ver gaat om te zeggen dat het ‘de beste film van het jaar’ is.

Een fan zei op X, voorheen bekend als Twitter: "Belangrijke herinnering dat The Killer nu te zien is op Netflix. Ga een van de beste en coolste films van het jaar bekijken." Een tweede voegde toe: "Als Oppenheimer en Killers of the Flower Moon dit jaar niet waren uitgekomen, zou The Killer de beste film van 2023 zijn. WAANZINNIG goed, waanzinnig strak, gespannen, goed uitgewerkt en geacteerd, een ongelooflijk interessant verhaal over huurmoordenaarswerk in het tijdperk van Amazon en Airbnb. 10/10."

Netflix-hit 'The Killer' met Michael Fassbender maakt indruk: "Beste film van het jaar!"
(Credit: Netflix)

Onze mening

Ook wij keken de film en kunnen alleen maar beamen wat hierboven staat. Fincher laat ons op een onvoorstelbare manier in het hoofd van het hoofdpersonage kruipen, waarbij je – zonder dat er eigenlijk een overdosis aan acties is – steeds op het puntje van je stoel zit. Fassbender zet een van zijn beste acteerprestaties ooit neer, in een stijlvolle en boeiende thriller die hem perfect op het lijf geschreven is.

The Killer heeft een zeer respectabele 7.4 op IMDB, terwijl hij een score heeft van 87 procent op Rotten Tomatoes, met een iets lagere publieksscore van

(Intropic: Netflix)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties