Nieuw 'drama' bij Marvel: showrunner met OnlyFans ontslagen week voor première X-Men '97 Film & TV
Nieuw 'drama' bij Marvel: showrunner met OnlyFans ontslagen week voor première X-Men '97
Film & TV

Nieuw 'drama' bij Marvel: showrunner met OnlyFans ontslagen week voor première X-Men '97

Opnieuw doet zich ‘drama’ voor bij Marvel Studios: de showrunner achter een van de meest veelbelovende Marvel-projecten in tijden is plotseling ontslagen. Na een reeks teleurstellende films en het schrappen van een opvolger voor Thanos, zijn de Marvel-fans niet meteen de gelukkigste mensen ter wereld. Gelukkig zijn er te midden van al dit drama nog steeds lichtpuntjes.

Neem bijvoorbeeld het fantastische tweede seizoen van What If…?, dat eind vorig jaar op Disney+ verscheen. Ook dit jaar is er ondanks een vrij lege bioscoopagenda nog het een en ander om naar uit te kijken. De eerste trailer van Deadpool & Wolverine was veelbelovend en hintte bovendien naar de toekomst van de Avengers. Die film komt eind juli uit. En deze maand kun je al aan de slag met een ander geweldig project: X-Men '97.

Beau DeMayo

Marvel Studios brengt de legendarische animatieserie uit de jaren negentig terug in een modern jasje. De eerste twee afleveringen van de resulterende animatiefilm gaan op 20 maart in première op de streamingdienst. Het is een eerbetoon aan het gouden tijdperk van Marvel-animatie. Eindelijk een nieuw project van Marvel Studios dat de ware fans lijkt te begrijpen, met een showrunner die net zo'n grote fan is als zij: Beau DeMayo, een schrijver die eerder aan onder andere The Witcher heeft gewerkt.

Maar… DeMayo werkt niet langer voor Marvel. De 41-jarige schrijver en producent heeft de afgelopen weken al het schrijfwerk voor seizoen twee van X-Men '97 afgerond, interviews met de pers gepland en was van plan om naar de première van de show te gaan. Sterker nog: hij en zijn team waren al aan het brainstormen over een eventueel derde seizoen. Of dat derde seizoen er nou komt of niet; DeMayo zal zelf niet betrokken zijn bij de totstandkoming ervan. Begin vorige week kwam abrupt een einde aan zijn Marvel-avontuur. Slechts twee weken voor de animatieserie in première zou gaan.

Geen commentaar

Het feit dat Marvel en Disney geen officiële verklaring hebben gegeven voor zijn plotselinge vertrek, en het feit dat DeMayo zijn zeer actieve en met X-Men-updates gevulde Instagram-account heeft verwijderd, maken de situatie des te mysterieuzer. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Volgens The Hollywood Reporter waren beide partijen niet beschikbaar voor commentaar. DeMayo lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn en zal niet betrokken zijn bij verdere promotie, ondanks dat je hem gerust de 'vader van X-Men '97 kunt noemen.

Nieuw 'drama' bij Marvel: showrunner met OnlyFans ontslagen week voor première X-Men '97
(Credit: Marvel)

OnlyFans de reden?

Disney moet dus een goede reden hebben om hem niet deel te laten nemen aan het promotiecircuit. Op de social media circuleren allerlei (wilde) theorieën, maar iedereen is het erover eens: het moet iets ernstig zijn, waarschijnlijk iets ‘HR-gerelateerd’. Plots duikt ook OnlyFans op. De showrunner heeft daar een account met niet-expliciete foto's. Maar is dat een reden voor ontslag? Het LGBQT-magazine Out noemde hem zelfs ‘de Sexy, Gay Marvel Writer & Showrunner to Know’. Blijkbaar waren Disney en Marvel ook gewoon op de hoogte van dit account.

"Ik ben voorbij de schaamte"

"Ik ben voorbij de schaamte," schrijft DeMayo in zijn bio op OnlyFans. "Dit is een plek voor mij om te blijven groeien en mijn eigen grenzen te verleggen als het gaat om mijn lichaam en seksualiteit. Verwacht geen pornografische beelden: het blijft hoofdzakelijk bij foto's zonder shirt.” Misschien past dit niet helemaal bij Marvel, maar het is dus ‘oud nieuws’ voor Marvel. Waarom dan nu pas een C4 op de post doen? Tot DeMayo of Marvel eindelijk met een verklaring komen, is er niets anders te doen dan wachten op meer nieuws.

(Bron: Manners)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties