Nieuwe Johnny Depp-film 'Jeanne du Barry' krijgt vooral negatieve recensies Film & TV
Nieuwe Johnny Depp-film 'Jeanne du Barry' krijgt vooral negatieve recensies
Film & TV

Nieuwe Johnny Depp-film 'Jeanne du Barry' krijgt vooral negatieve recensies

Na zijn opmerkelijke rechtszaak is Johnny Depp voor het eerst weer te zien in een nieuwe film. Echter, het kostuumdrama Jeanne du Barry krijgt flinke kritiek van filmrecensenten op Rotten Tomatoes, en zelfs Depp zelf ontkomt niet aan de kritiek.

Johnny Depp heeft in de afgelopen decennia in allerlei rollen geschitterd. Nu voegt hij daar een kostuumdrama aan toe dat zich afspeelt in het Frankrijk van de 18e eeuw. Hierin speelt Johnny Depp koning Lodewijk XV van Frankrijk, en dit roept meteen vragen op. Hij spreekt van nature geen Frans, maar in de film wel. Waarom niet gewoon een Franse acteur gekozen? Overigens hebben de meeste critici zijn Franse uitspraak wel geprezen.

Nieuwe Johnny Depp-film 'Jeanne du Barry' krijgt vooral negatieve recensies
(Credit: Le Pacte)

Veel kritiek op de film

Jeanne du Barry vertelt het verhaal van Jeanne (Maïwenn Le Besco), een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die hunkert naar cultuur en plezier. Met haar intelligentie weet ze op te klimmen op de sociale ladder. Ze wordt de favoriet van Lodewijk XV van Frankrijk, die zich niet bewust is van haar status als courtisane en via haar weer zin in het leven krijgt. Ze worden verliefd en, in strijd met fatsoen en etiquette, verhuist ze naar Versailles. Haar komst wordt aan het hof als een schandaal beschouwd.

De recensies van de film zijn gemengd. Op Rotten Tomatoes scoort de film met Johnny Depp 50%, wat als onvoldoende wordt beschouwd. Nicholas Barber van de BBC schrijft zonder terughoudendheid: "Johnny Depp is gedegradeerd tot het punt waar hij nauwelijks bewust lijkt." Steve Pond van The Wrap nuanceert: "Het is moeilijk te zeggen dat de prestatie van Johnny Depp de ophef rechtvaardigt, omdat de film voornamelijk om Jeanne draait, niet om Lodewijk. We zien Lodewijk XV door haar ogen en hij brengt een groot deel van de film door in een weelderige omgeving zonder veel te doen." Check hieronder de trailer en beslis dan vooral zelf of je de film in de bioscoop gaat kijken…

(Intropic: Le Pacte)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties