Nieuwe serie Hijack met Idris Elba wordt nu al vergeleken met het legendarische 24 Film & TV
Nieuwe serie Hijack met Idris Elba wordt nu al vergeleken met het legendarische 24
Film & TV

Nieuwe serie Hijack met Idris Elba wordt nu al vergeleken met het legendarische 24

Terroristen, een race tegen de klok en veel actie. Met dat alles is het geen verrassing dat de nieuwe serie van Idris Elba wordt vergeleken met 24. De Luther-ster speelt de rol van zakenman Sam in Hijack, een serie van zeven afleveringen die zich in real time afspeelt terwijl Elba's personage vastzit op een zeven uur durende vlucht van Dubai naar Londen met een aantal niet zo vriendelijke passagiers.

De eerste trailer voor de nieuwe serie laat zien hoe Sams vlucht wordt overgenomen door terroristen, en dankzij zijn ervaring als onderhandelaar in de zakenwereld neemt hij de taak op zich om ervoor te zorgen dat iedereen aan boord veilig blijft. Elk uur van de vlucht - en de serie - belooft vol actie te zitten als Sam eerst probeert een deal te sluiten met de terroristen, en vervolgens van tactiek verandert door te proberen hen te slim af te zijn.

Veel enthousiasme bij de fans 

We hebben nog een paar weken te gaan tot Hijack volgende maand uitkomt, maar fans delen nu al hun enthousiasme voor de serie. "Ziet er echt goed uit! Kan niet wachten!" schreef een Twitter-gebruiker na het zien van de trailer, terwijl een ander schreef: "Elba, grommend. Field Smith aan de knoppen. Een tikkende klok van spanning en onheil. I’m in." Velen zijn de serie ook gaan vergelijken met het Amerikaanse drama 24, dat zich ook in real time afspeelde toen terrorismebestrijder Jack Bauer het opnam tegen alle slechteriken die de wereld hem voor de voeten gooide.

(lees verder onder de foto)

Nieuwe serie Hijack met Idris Elba wordt nu al vergeleken met het legendarische 24
Kiefer Sutherland in 24 (Credit: 20th Century Fox)

"Hoi, Jack Bauer!"

De serie kwam in 2010 tot een einde, maar het feit dat het de fans negen lange jaren wist te boeien, bewijst dat het een formule gebruikte die werkt. "Mis je 24? Dan is dit misschien jouw manier om via een omweg weer ‘Hoi, Jack Bauer’ te zeggen," schreef iemand op Twitter. Alsof de actievolle trailer en alleen al de betrokkenheid van Elba niet genoeg waren om fans enthousiast te maken, dan kunnen we ons ook wenden tot de makers achter de serie, George Kay en Jim Field Smith, die geen onbekenden zijn in het produceren van pakkende televisie. Kay is de bedenker van de geliefde Netflix-serie Lupin, en hij werkte ook samen met Smith om ons de kat-en-muisserie Criminal te brengen.

Hijack verschijnt op 28 juni op Apple TV+. Hieronder alvast de veelbelovende trailer…

(Intropic: Apple TV+)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties