Pakt Leonardo DiCaprio zijn tweede Oscar met Killers of the Flower Moon? (trailer) Film & TV
Pakt Leonardo DiCaprio zijn tweede Oscar met Killers of the Flower Moon? (trailer)
Film & TV

Pakt Leonardo DiCaprio zijn tweede Oscar met Killers of the Flower Moon? (trailer)

Een van de meest geanticipeerde films van dit jaar heeft zojuist een nieuwe trailer uitgebracht. Het betreft Killers of the Flower Moon, de nieuwste creatie van regisseur Martin Scorsese. De trailer legt de nadruk op hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio, die duidelijk streeft naar een tweede Oscar. De samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio heeft door de jaren heen al vele meesterwerken voortgebracht, waaronder Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, en The Wolf of Wall Street.

Dit veelvuldig bekroonde duo keert terug in oktober met Killers of the Flower Moon. Deze film is sinds 2020 in productie, nadat Apple TV+ Scorsese aantrok, weg van Netflix, waar hij eerder The Irishman maakte. Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2017 en vertelt een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in het begin van de 20e eeuw, met de focus op de Native American-stam Osage Nation. Deze stam werd plotseling rijk vanwege de ontdekking van olie op hun land.

Manipulatie, afpersing en moord

Deze rijkdom trok vele blanke mensen aan die de Osage wilden gebruiken om hun eigen rijkdom te vergroten. Aanvankelijk deden ze dit door manipulatie en afpersing, maar al snel werden er moorden gepleegd. Regisseur Scorsese heeft onlangs aangegeven dat hij tijdens de productie van Killers of the Flower Moon de film volledig heeft heroverwogen om het verhaal meer vanuit het perspectief van de Osage te vertellen, in plaats vanuit dat van de blanken.

Oscar? 

De film volgt het verhaal van Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone) die een onwaarschijnlijke romance beginnen. Hun liefde wordt echter zwaar op de proef gesteld door mogelijk verraad. DiCaprio wordt nu al genoemd als een van de favorieten om de Oscar voor Beste Acteur te winnen, hoewel hij voorlopig alleen Cillian Murphy in Oppenheimer voor zich moet dulden volgens de bookmakers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties