Quentin Tarantino is begonnen aan zijn allerlaatste film 'The Movie Critic' Film & TV
Quentin Tarantino is begonnen aan zijn allerlaatste film 'The Movie Critic'
Film & TV

Quentin Tarantino is begonnen aan zijn allerlaatste film 'The Movie Critic'

Quentin Tarantino komt nog eens met een film, maar helaas wel voor de allerlaatste keer. De filmmaker achter enkele van de meest onuitwisbare films van de afgelopen drie decennia, waaronder Pulp Fiction en Once Upon a Time in Hollywood, is bezig met wat volgens bepaalde bronnen zijn laatste film wordt genoemd. ‘The Movie Critic’ is de naam van het script dat Tarantino schreef en hij zou bezig zijn met de voorbereidingen om dit najaar te kunnen starten met het filmen.

Details over de logline worden in een goed afgesloten koffer bewaard, maar bronnen beschrijven dat het verhaal zich afspeelt in het Los Angeles van eind jaren zeventig met een vrouwelijke hoofdrolspeler in het middelpunt. Mogelijk richt het verhaal zich op Pauline Kael, een van de meest invloedrijke filmcritici aller tijden. Kael, die overleed in 2001, was niet alleen criticus maar ook essayist en romanschrijver.

Ze stond bekend om haar strijdlustige ‘gevechten’ met zowel redacteuren als filmmakers. Eind jaren zeventig werkte Kael heel even als consultant voor Paramount, een functie die ze aannam op aandringen van acteur Warren Beatty. De timing van die baan bij Paramount lijkt samen te vallen met de setting van het script - en van de filmmaker is bekend dat hij veel respect heeft voor Kael, wat de kans groter maakt dat zij het onderwerp van de film is.

Sony maakt een goede kans

Het project heeft nog geen studiohuis, maar volgens bronnen zou het deze week al naar studio's of kopers kunnen gaan. Eén van de koplopers zou Sony kunnen zijn, waar Tarantino een nauwe band heeft met Tom Rothman. Sony distribueerde Once Upon a Time in Hollywood, het opus uit 2019 van de filmmaker over het maken van films in de jaren zestig, en gaf hem ook een unieke deal waarin het auteursrecht na verloop van tijd naar hem terugkeert. De prent won ook twee Oscars op 10 nominaties en bracht wereldwijd meer dan 377 miljoen dollar op.

(lees verder onder de video)

Tarantino beschikt al twee decennia over het vermogen om de meest begeerde acteurs aan te trekken en werkte elk twee keer met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. Hij regisseerde Christoph Waltz naar twee Oscaroverwinningen. Samuel L. Jackson is een frequente medewerker. Als dit echt zijn laatste film is, zal hij geen tekort hebben aan acteurs die alles laten vallen om in de rij te staan voor een rol. De filmmaker heeft al eerder onthuld dat hij een eindig aantal films in zich had.

"Regisseurs worden niet beter als ze ouder worden"

Hij zei dat hij 10 films wilde regisseren of met pensioen wilde tegen de tijd dat hij 60 was. De schrijver-regisseur heeft er negen gemaakt (als je de twee Kill Bill-films als één telt) en wordt later deze maand 60 jaar. Hij heeft ook de filosofie omarmd dat regisseurs uit contact raken als ze ouder worden. In 2012 zei hij tegen Playboy: "Ik wil op een gegeven moment stoppen. Regisseurs worden niet beter naarmate ze ouder worden. Meestal zijn de slechtste films in hun filmografie die laatste vier aan het eind.”

(lees verder onder de video)

“Het gaat mij om mijn filmografie, en één slechte film verpest drie goede. Ik wil niet die slechte, ouderwetse komedie in mijn filmografie, de film waarvan mensen denken: ‘Oh man, hij denkt nog steeds dat het 20 jaar geleden is. Als regisseurs verouderd raken, is dat niet mooi,” klonk het. Tarantino is een van Hollywoods meest gevierde filmmakers, geobsedeerd door filmgeschiedenis en wegwerpgenres die meestal in de marge van de industrie opereerden, zoals Spaghettiwesterns, blaxploitation en chopsocky.

Series of toneelstukken

Maar zijn moderne en verheven kijk op die genres leverde hem twee Oscarzeges op voor het beste schrijfwerk (voor Pulp Fiction en Django Unchained), drie nominaties voor beste regie en één nominatie voor beste film. Hoewel hij van plan is te stoppen met filmmaken, heeft hij belangstelling getoond voor andere creatieve outlets, waarbij hij in interviews opmerkte dat hij beperkte series of toneelstukken zou kunnen regisseren. In 2021 publiceerde hij trouwens zijn eerste roman, een geschreven versie van Once Upon a Time in Hollywood.

(Bron: The Hollywood Reporter - Intropic: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties