Veel fans scherp na seizoen 1 van The Last of Us, maar showrunners sussen: "Anders in seizoen 2" Film & TV
Veel fans scherp na seizoen 1 van The Last of Us, maar showrunners sussen: "Anders in seizoen 2"
Film & TV

Veel fans scherp na seizoen 1 van The Last of Us, maar showrunners sussen: "Anders in seizoen 2"

Het eerste seizoen van de HBO-hitserie The Last of Us zit er alweer op. Maar waar de commentaren over de serie in het algemeen zeer lovend zijn, steekt er nu toch enige kritiek de kop op. Veel fans vinden immers dat er ‘een gebrek aan geïnfecteerden’ is. Maar de showrunners hebben beloofd dat seizoen twee ‘veel actie zal bevatten’ en dat er ‘zeker meer geïnfecteerden te zien zullen zijn’.

De makers van The Last of Us, Craig Mazin en Neil Druckmann, onthulden tijdens een virtuele persconferentie dat in de volgende afleveringen veel meer geïnfecteerden in het verhaal zullen opduiken. "Uiteindelijk hebben we over het algemeen de nadruk gelegd op de kracht van relaties en proberen betekenis te vinden binnen momenten van actie," zei Mazin, volgens Variety. "En dus is er misschien minder actie dan sommige mensen wilden, omdat we niet noodzakelijkerwijs betekenis konden vinden voor een behoorlijk deel ervan, of er was bezorgdheid dat het repetitief zou zijn.”

Credit: HBO
Credit: HBO

Game omzetten in televisiemagie

Hij voegde eraan toe: "Je speelt het tenslotte niet, je kijkt ernaar. En hoewel veel mensen graag naar gameplay kijken, moet het iets gerichter en doelgerichter zijn als we het op tv brengen." Wat het gebrek aan actie betreft, zei Mazin dat een deel van het aanpassingsproces van game naar tv bestond uit het uitzoeken hoe bronmateriaal dat voor gamers is gemaakt, kan worden omgezet in ‘televisiemagie’. "Veel van de gameplay draait om niet-speelbare personages die je moet omzeilen, ontwijken, doden of gewoon frontaal confronteren," zei Mazin.

Credit: HBO
Credit: HBO

"De NPC's waren ofwel overvallers, kannibalen of de geïnfecteerden. Er wordt dus veel gevochten,” ging hij verder. “Ik weet niet wat je uiteindelijke dodental is bij een typische run van The Last of Us, maar het is zeker in de driedubbele cijfers." Druckmann voegde eraan toe: "Het is veel hoger dan we voor de serie zouden willen." Hij voegde eraan toe dat als een actiescène het personage, en dus het verhaal, niet vooruit hielp, en het was er alleen voor het spektakel, dat het dan een gemakkelijke cut voor hen was.

Meer dan twee seizoenen

Als extra bonus onthulden de showrunners dat de serie zich tot ver na seizoen twee zal uitstrekken. Mazin en Druckmann bevestigden aan GQ dat de gebeurtenissen van deel twee van het videospel meer dan één televisieseizoen zullen beslaan. Op de vraag of het tweede seizoen van de populaire HBO-show de hele verhaallijn van het tweede spel zal beslaan, was Mazin heel duidelijk. "Nee. Echt niet," zei hij. "Het is meer dan één seizoen." Het ziet er dus naar uit dat we een wilde, lange en briljante rit tegemoet gaan!

(Intropic: Credit HBO)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties