Verbluffende onthulling werpt nieuw licht op mysterieus einde van topfilm 'Inception' Film & TV
Verbluffende onthulling werpt nieuw licht op mysterieus einde van topfilm 'Inception'
Film & TV

Verbluffende onthulling werpt nieuw licht op mysterieus einde van topfilm 'Inception'

Het is altijd iets mysterieus geweest, die bekende films met hun 'onopgeloste' vragen aan het eind. Wat zat er in het koffertje van Pulp Fiction? Hoe kwam de Joker aan zijn littekens? En bovenal, de vraag die iedereen bezighoudt: is het einde van Inception echt of niet? Jarenlang werd er gespeculeerd over de ontknoping van de film, vrienden die er maar niet over ophielden en ons zoet hielden met de simpele zin: 'Maak je geen zorgen, het is aan de kijker om te interpreteren!'

Maar nu lijkt er eindelijk een antwoord te zijn op de vraag die ons al zo lang bezighoudt. Aan het einde van Inception zien we Cobb’s tol nog steeds draaien, maar de film stopt voordat we kunnen zien of deze omvalt. Dit liet altijd de mogelijkheid open dat Cobb nog steeds aan het dromen was. Maar fans op verschillende forums hebben iets bijzonders ontdekt dat eindelijk duidelijkheid lijkt te geven.

Verbluffende onthulling werpt nieuw licht op mysterieus einde van topfilm 'Inception'

Droom of werkelijkheid?

In de film zijn er veel tekenen die aangeven of iemand aan het dromen is. Een ronddraaiende gang van 360 graden bijvoorbeeld, betekent dat je waarschijnlijk in een droom bent. Voor Cobb was het teken altijd dat als zijn tol niet eindeloos draaide, hij niet aan het dromen was. Maar er was nog een ander detail dat over het hoofd werd gezien: zijn trouwring. Na de dood van zijn vrouw draagt Cobb in de echte wereld zijn trouwring niet meer. In zijn dromen is zijn vrouw echter nog steeds levend en draagt hij de ring nog steeds.

In de laatste scène van de film draagt Cobb de ring niet, wat eindelijk bevestigt dat hij niet aan het dromen is en dat Nolan’s film eindigt met een happy end. Dit inzicht bracht veel fans ertoe te geloven dat de trouwring Cobb’s ware totem was en niet de tol. Een totem is iets unieks voor de persoon, terwijl de tol van zijn vrouw was, was de trouwring iets dat alleen Cobb kon gebruiken om te weten of hij in de echte wereld was.

(Bron: FHM – Afbeeldingen: Warner Bros.)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties