Verbod op delen accounts loont voor Netflix: 13,1 miljoen abonnees erbij Film & TV
Verbod op delen accounts loont voor Netflix: 13,1 miljoen abonnees erbij
Film & TV

Verbod op delen accounts loont voor Netflix: 13,1 miljoen abonnees erbij

De videostreamingdienst Netflix heeft het meest succesvolle kwartaal sinds het begin van de coronapandemie achter de rug. In de laatste drie maanden van vorig jaar verwelkomde Netflix maar liefst 13,1 miljoen nieuwe abonnees, aanzienlijk meer dan in voorgaande kwartalen.

Hierdoor heeft Netflix nu in totaal meer dan 260 miljoen accounts, een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze opmerkelijke groei is deels te danken aan het strengere beleid omtrent het delen van accounts, wat resulteerde in meer mensen die een eigen Netflix-account openden.

Populaire titels op Netflix

Daarnaast tracht Netflix voortdurend zijn aanbod van films en series te vernieuwen om nieuwe klanten aan te trekken. Enkele populaire titels van het afgelopen kwartaal waren onder andere de post-apocalyptische thriller 'Leave the World Behind' en een documentaire over voetbalicoon David Beckham.

"Groei zal niet aanhouden"

Netflix is echter van mening dat het huidige snelle groeitempo niet langdurig zal aanhouden. Voor het eerste kwartaal van 2024 verwacht men niet dezelfde toestroom van nieuwe klanten als in de afgelopen drie maanden. Desalniettemin schat Netflix in dat het mogelijk is om het aantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal van vorig jaar te overtreffen, toen het aantal slechts met minder dan 2 miljoen toenam.

(Bron: hln.be - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties