Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: weg met FC De Kampioenen, Thuis en... Niels Destadsbader Film & TV
Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: weg met FC De Kampioenen, Thuis en... Niels Destadsbader
Film & TV

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: weg met FC De Kampioenen, Thuis en... Niels Destadsbader

Vlaams Belang, vertegenwoordigd door Chris Janssens, ondervoorzitter van de partij, heeft in 'De Afspraak' duidelijk gemaakt dat entertainmentprogramma's zoals 'Thuis' of 'FC De Kampioenen' geen plek zouden moeten hebben op de openbare omroep. De partij pleit ervoor dat de openbare omroep zich voornamelijk richt op duidingsprogramma's, informatieve content en culturele programma's.

“Entertainment hoort daar niet bij”, liet Janssens optekenen in ‘De Afspraak’. Hij betoogde dat “de private markt voldoende entertainment voorziet voor de Vlaamse kijker”. “Daar moet de publieke omroep op kosten van de belastingbetaler geen concurrentievervalsing gaan organiseren.”

"Programma's bestemd voor de commerciële markt"

Als voorbeeld haalde Janssens VRT-gezicht Niels Destadsbader aan. “Niels heeft ongetwijfeld veel talenten en die zullen op welke zender dan ook aan bod komen, maar ik denk niet dat de publieke omroep daarmee bezig moet zijn”, zei hij. En programma’s als ‘FC De Kampioenen’ en ‘Thuis’ vindt Janssens overbodig. “Dat kan ongetwijfeld aangeboden worden op de commerciële markt als daar vraag naar is. Dan zal dat aanbod sowieso komen.”

De Ideale Wereld

'De Ideale Wereld' zou dan wel weer kunnen, volgens Janssens: “Infotainment vind ik absoluut nog de moeite waard. Maar entertainment met heel dure schermgezichten, daar dient het geld van onze belastingbetaler niet voor.” Eerder liet Janssens ook al de volgende uitspraak optekenen: “De rol van de openbare omroep moet wat het Vlaams Belang betreft, beperkt blijven tot die domeinen waar ze een maatschappelijke meerwaarde biedt.”

(Bron: hln.be - Intropic: YouTube en Instagram)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties