Apple komt met eigen Vision Pro VR-headset met een prijskaartje van $3499 games
Apple komt met eigen Vision Pro VR-headset met een prijskaartje van $3499
games

Apple komt met eigen Vision Pro VR-headset met een prijskaartje van $3499

Bestaande VR Headsets van Meta of HTC zijn al behoorlijk duur met prijzen boven de $1500, maar Apple gaat hier flink overheen met een eigen VR-headset.

Tijdens de Apple ontwikkelaarsconferentie WWDC is de Apple Vision Pro VR-headset aangekondigd met de onderstaande trailer. Dit is een geavanceerde VR headset met state of the art technologie, maar hiervoor vraagt Apple wel de hoofdprijs.

Apple komt met eigen Vision Pro VR-headset met een prijskaartje van $3499

De Vision Pro werkt met besturing via gebaren waarbij je selecties maakt door met je vingers te wijzen. De bril is in staat om automatisch mensen die in de buurt zijn, te dectecteren en weer te geven. Het scherm toont de ogen van de gebruiker wanner er geen virtuele ervaring bezig is. De buitenkant is namelijk gemaakt van een gekromd OLED-scherm. Inloggen gaat via een Iris scan. De headset komt met veel bekende Apple software waaronder Safari, Foto’s, Berichten, Facetime en TV+. Vision OS wat op de headset draait, krijgt een eigen App Store. Gamen is ook mogelijk op de Vision Pro. Zo komt Death Stranding als VR-game naar de headset van Apple.

De headset heeft verder de mogelijkheid om films in 3D weer te geven. De lenzen zijn gemaakt van micro-OLED met pixels van 7,5 micron groot. Er is een M2-soc ingebouwd met een R1-chip die ervoor moet zorgen dat registraties zo snel mogelijk gaan. De headset werkt op netvoeding maar ook met een externe batterij met een duur van twee uur op één lading.

De Apple Vision Pro VR-headset moet begin 2024 verschijnen in de Verenigde Staten en in de maanden later komt de headset ook uit in Europa. De adviesprijs is meer dan dubbel van wat de concurrentie vraagt namelijk $3500. Met BTW erbij zal de prijs in Europa mogelijk nog hoger komen te liggen.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties