BBC werkt hard aan Dope Girls, de 'spirituele opvolger' van het legendarische Peaky Blinders games
BBC werkt hard aan Dope Girls, de 'spirituele opvolger' van het legendarische Peaky Blinders
games

BBC werkt hard aan Dope Girls, de 'spirituele opvolger' van het legendarische Peaky Blinders

Een nieuwe historische misdaadserie is naar verluidt in ontwikkeling bij de BBC, en wordt de ‘spirituele opvolger’ van Peaky Blinders genoemd. Fans van Peaky Blinders zaten in zak en toen het iconische Britse misdaaddrama in 2022 ten einde kwam. Maar als je je een weg hebt gebaand door alle andere historische dramaseries en niets je zo raakt als Peaky Blinders, vrees dan niet, want er komt iets gelijkaardigs aan…

De nieuwe serie speelt zich weliswaar af in Soho, Londen, in tegenstelling tot Birmingham, maar het thema van de serie is vergelijkbaar met dat van Peaky Blinders: de criminele onderwereld van het begin van de 20e eeuw. De BBC heeft nog geen officiële synopsis van de serie of plotdetails vrijgegeven, maar een bron vertelde Deadline dat Dope Girls het gat dat Peaky Blinders in je leven naliet, zal opvullen.

BBC werkt hard aan Dope Girls, de 'spirituele opvolger' van het legendarische Peaky Blinders
Dope Girls kan het gat vullen dat Peaky Blinders naliet (Credit: BBC)

Het verhaal van Kate Meyrick

Geïnspireerd door ‘Dope Girls: The Birth of the British Drug Underground’ - een non-fictie boek van Marek Kohn – zal de serie het drugsgebruik en de chaos volgen die ontstond na de Eerste Wereldoorlog en het is gedeeltelijk gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kate Meyrick. Meyrick, een alleenstaande Ierse moeder van acht kinderen die in de jaren twintig in Londen woonde, werd bekend als de 'Night Club Queen' toen ze nachtelijke ‘hotspots’ begon te runnen in een poging haar gezin te onderhouden.

De moeder diende vijf gevangenisstraffen uit tijdens haar 13-jarige carrière, want na WO1 waren er strenge wetten op alcoholvergunningen en dergelijk. Meyrick voerde aan dat haar nachtclubs een sociale dienst verleenden aan oorlogsveteranen, of het nu ging om alcohol, drugs of prostituees. Volgens Deadline konden vrouwen in de clubs van Meyrick ook ‘vrij dansen, drugs gebruiken en seks hebben’. De aankomende BBC-serie wordt geschreven door Polly Stenham (The Neon Demon) en Alex Warren (Eleanor), met aan hun zijde scenaristen Matthew Jacobs Morgan (The Rig) en Xiao Tang (Stay Away).

BBC werkt hard aan Dope Girls, de 'spirituele opvolger' van het legendarische Peaky Blinders

Gesprekken met wereldwijde streamingdiensten

De serie zal zich in zes delen afspelen en wordt voor BBC One geproduceerd door Kate Crowther en Jane Tranter van productiemaatschappij Bad Wolf, verantwoordelijk voor televisieseries als His Dark Materials en Doctor Who. Naast de productie van de serie voor BBC One, spreekt Bad Wolf volgens Deadline ook met Amerikaanse coproductiepartners en wereldwijde streamingdiensten, maar de gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium. De casting wordt ‘te zijner tijd’ verwacht en het filmen zal later dit jaar beginnen.

(Bron: LADBible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties