De Nintendo Switch 2 is in het geheim getoond op de afgelopen Gamescom games
De Nintendo Switch 2 is in het geheim getoond op de afgelopen Gamescom
games

De Nintendo Switch 2 is in het geheim getoond op de afgelopen Gamescom

Dat het langzaam maar zeker tijd wordt voor een nieuwe Nintendo-console is zeker, maar tot nu toe heeft Nintendo daar niets over bekendgemaakt.

Toch gaan er al lang geruchten dat Nintendo al een tijdje bezig is met nieuwe hardware. De nieuwe console zou een hybrid apparaat worden, dus net als de huidige Nintendo Switch kan het aangesloten worden op een tv, maar ook als een handheld apparaat gebruikt worden.

Een nieuw gerucht van de websites Eurogamer en VideoGameChronicle is behoorlijk interessant. Volgens meerdere bronnen van beide websites, heeft Nintendo op de afgelopen Gamescom beurs achter gesloten schermen, de opvolger van de Nintendo Switch gepresenteerd aan een kleine groep ontwikkelaars.

Een demo die werd getoond, is de de game The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom met betere graphics en performance op de nieuwe hardware. Het is niet zeker of het hier gaat om een update voor de bestaande Nintendo Switch-game of een totaal nieuwe release voor de nieuwe hardware.

Een andere demo die werd getoond op de Gamescom aan ontwikkelaars is The Matrix Awakens Unreal Engine 5 tech demo. Waarbij het apparaat indrukwekkende PlayStation 5 en Xbox Series X graphics zou hebben weergegeven. De ontwikkelaars hebben van Nintendo ook bevestigd gekregen dat Nvidia’s DLSS-feature, wordt ondersteund door de nieuwe Nintendo hardware. DLSS is Nvidia’s deep learning super sampling-techniek. De prestaties van een game wordt aanzienlijk verbeterd door kunstmatige intelligentie zonder merkwaardige verlies in beeldkwaliteit. Met DLSS kan je dus zware games spelen op een hoge framerate zonder veel beeldkwaliteit in te leveren. Tevens zou de nieuwe console ondersteuning hebben voor Ray Tracing, voor het realistisch weergeven van licht en schaduwen.

Wanneer Nintendo de nieuwe console officieel gaat presenteren is niet bekend. Volgens de bronnen van VideoGameChronicle staat de console gepland voor lancering in de tweede helft van 2024. Enkele studio’s hebben in de afgelopen weken een dev kit ontvangen om games te ontwikkelen voor de nieuwe Nintendo console.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties