De PlayStation 5 Pro komt later dit jaar uit en is naar verluidt 3 keer krachtiger dan de huidige PS5 games
De PlayStation 5 Pro komt later dit jaar uit en is naar verluidt 3 keer krachtiger dan de huidige PS5
games

De PlayStation 5 Pro komt later dit jaar uit en is naar verluidt 3 keer krachtiger dan de huidige PS5

Volgens bekende YouTuberMoore’s Law is Dead, is de PlayStation 5 Pro maar liefst 3 keer krachtiger dan de huidige PS5-console.

In de video claimt Moore’s Law niet alleen de specificaties te weten, maar laat zelfs documenten zien die deels zijn bewerkt om zijn bronnen te beschermen. Niet lang na de publicatie van de video, heeft bekende insider Tom Henderson van de website Insider Gaming, zijn bronnen gevraagd of de specificaties kloppen, waarna hij een bevestiging heeft gekregen. Volgens de bronnen van Henderson, zijn ontwikkelaars heel enthousiast over de mogelijkheden van de PlayStation 5 Pro. Henderson zegt verder te weten waar de documenten die YouTuber Moore’s Law in handen heeft, vandaan komen. De documenten zouden komen uit een zogeheten PlayStation developer portal voor third party partners.

Volgens de documenten van Moore’s Law, gaat het renderen van games tot wel 45% sneller op een PlayStation 5 Pro dan op een standaard PS5. Ray Tracing zou aanzienlijk verbeterd zijn met tot wel 4 keer betere Ray Tracing performance. Het aantal Teraflops is verdrievoudigd naar 33.5 Teraflops aan grafische rekenkracht. De huidige PS5 heeft 10.5 Teraflops aan grafische rekenkracht. De Xbox Series X heeft 12.15 Teraflops aan grafische rekenkracht en is momenteel de krachtigste console.

De grootste vernieuwing is PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling). Dit is Sony’s versie van Nvidia DLSS en AMD FSR upscaling. Hiermee moet performance aanzienlijk verbeterd worden zonder verlies in beeldkwaliteit. Daarnaast moet PSSR vloeiend gamen op 8K-resolutie mogelijk maken. De PlayStation 5 Pro zou beschikken over een machine learning AI-architectuur waardoor deze feature met de tijd nog beter geoptimaliseerd kan worden.

Dev kits van de PlayStation 5 Pro zijn al door Sony verstuurd naar partner studio’s wereldwijd. De eerste exemplaren zouden in september 2023 zijn verstuurd. De PlayStation 5 Pro staat volgens Henderson momenteel gepland voor lancering tijdens de feestdagen van 2024. Een prijs is niet bekend, maar verwacht wordt dat het hoger gaat zijn dan de huidige PlayStation 5. Sony kan de release verschuiven naar begin 2025 net als Nintendo dat heeft gedaan met de opvolger van de Nintendo Switch, om zo een aantrekkelijke launch line-up aan games te kunnen aanbieden. Sony heeft al aangegeven dat we dit jaar geen nieuwe games in bestaande PlayStation franchises moeten verwachten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties