Deze 9 games vormen eerste Olympische Spelen voor eSports, maar de kritiek is bikkelhard games
Deze 9 games vormen eerste Olympische Spelen voor eSports, maar de kritiek is bikkelhard
games

Deze 9 games vormen eerste Olympische Spelen voor eSports, maar de kritiek is bikkelhard

Eind juni vinden in Singapore voor het eerst de Olympische Spelen voor eSports plaats. Eerst zijn er kwalificaties en daarna strijden de finalisten gedurende vier dagen voor de Olympische titel. Op het programma staan negen games. ‘Let the games begin’, mag hier dus heel letterlijk worden genomen.

De volgende games zijn te bewonderen: Zwift (wielrennen), Just Dance, Gran Turismo (racen), Chess.com (schaken), Tic Tac Bow (boogschieten), WBSC eBaseball: Power Pros, Virtual Regatta (zeilen), Virtual Taekwondo en Tennis Clash. Van games die wereldwijd populair zijn in eSports, zoals League of Legends, Counter-Strike of zelfs FIFA is er dus geen spoor te bekennen.

En dus is er (uiteraard) kritiek… Steven Leunens, al twintig jaar actief in de sector en baas van een bedrijf dat zelf competities organiseert, reageerde scherp in VRT NWS Laat. “Er zitten games bij die overeenstemmen met disciplines op de Olympische Spelen, maar die zijn niet populair. Ik moest ze zelf gaan opzoeken,” zei de co-CEO van Unlocked.

"Het is ironisch"

Dat er een Zwift-competitie zal zijn in Singapore, vindt Leunens wel een goed idee. “E-cycling zit in de betere games van de selectie,” zei hij. Maar dan was hij opnieuw scherp voor het Olympisch Comité. “Het wordt nog ironischer als je weet dat de reden waarom het Olympisch Comité beslist om in te zetten op eSports is dat ze jongere generaties willen betrekken bij de Olympische gedachte. Daar worden ze ook op gewezen door hun sponsors. Maar ze schieten hun doel compleet voorbij,” besloot hij.

(Bron: VRT NWS en hln.be - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties