Gentse studio ontwikkelde beste game ter wereld: "Baldur's Gate 3 is onze corona-game" games
Gentse studio ontwikkelde beste game ter wereld: "Baldur's Gate 3 is onze corona-game"
games

Gentse studio ontwikkelde beste game ter wereld: "Baldur's Gate 3 is onze corona-game"

Met 10 miljoen spelers wereldwijd, dag en nacht actief en nu officieel bekroond als het beste computergame van het jaar, heeft 'Baldur's Gate 3' van het Gentse Larian Studios de hoofdprijs gewonnen op The Game Awards in Los Angeles. "Dit is onze corona-game", zei de CEO Swen Vincke tijdens de prijsuitreiking in LA.

CEO Swen Vincke (51) schitterde daar in LA op het podium, gekleed in een harnas alsof hij een personage uit het spel was. Nochtans zou hij een zeer bescheiden man zijn in het dagelijkse leven. Larian Studios, gevestigd in Gent, moet in de gamewereld concurreren met giganten als Microsoft en populaire spellen als Zelda. Maar als ‘underdog’ slagen ze er toch in om de strijd aan te gaan.

Droomjob

Eén man bij Larian Studios heeft trouwens een droomjob: Joris Verhelst, die het spel fulltime speelt. “Ik moet updates maken en fouten opsporen. Het is wel een mentale uitdaging,” liet hij optekenen op nieuwsblad.be. Er werd zes jaar lang door meer dan 400 mensen gewerkt aan Baldur's Gate 3, verspreid van Gent tot de Verenigde Staten en Kuala Lumpur. Hierdoor werkt men over tijdzones heen en is men 24/7 aan de slag en online.

Gentse studio ontwikkelde beste game ter wereld: "Baldur's Gate 3 is onze corona-game"

Gebaseerd op Dungeons and Dragons

Maar liefst 95% van het team werkt aan het spel zelf, terwijl een minderheid zich bezighoudt met afdelingen als verkoop en marketing. Voor degenen die niet bekend zijn met het spel, Baldur's Gate 3 is een 'action role playing game', gebaseerd op het populaire bordspel Dungeons and Dragons. Spelers kunnen alleen of met anderen spelen in een uitgestrekte fantasiewereld en het verhaal verandert afhankelijk van hun keuzes. Het zou gemiddeld 200 uur kosten om het uit te spelen.

Baldur's Gate 3 werd in augustus gelanceerd en heeft sindsdien zes keer het podium betreden tijdens The Game Awards, waaronder de hoofdprijs en de publieksprijs. De CEO, Swen Vincke, droeg de overwinning op aan de mensen die ze wereldwijd verloren aan het virus en benadrukte de impact van de pandemie op het creatieve proces van het spel.

Gentse studio ontwikkelde beste game ter wereld: "Baldur's Gate 3 is onze corona-game"

"Het is misschien beter geworden door corona"

"Onze tekenaars, schrijvers en ontwikkelaars moesten vanuit huis werken. Creatieve projecten zoals deze gedijen beter als je samen rond de tafel zit, iets tekent en uitlegt met je handen,” zei hij. “Zonder corona hadden we misschien een jaar eerder kunnen uitbrengen. Maar aan de andere kant is het misschien ook beter geworden omdat we er een jaar langer aan hebben gewerkt.”

(Bron: nieuwsblad.be - Afbeeldingen: Larian Studios en YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties