Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4 games
Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4
games

Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4

De populaire kaartgame Hearthstone werd enkele jaren geleden interessanter met de introductie van Battlegrounds. Sinds afgelopen jaar is er daadwerkelijk een Battlegrounds-team naast het Hearthstone-team binnen Blizzard Entertainment. Het doel was om meer content te maken voor Battlegrounds, actiever balans updates uit te voeren en meer rewards te geven. Inmiddels is seizoen 4 begonnen en hier lees je of deze de moeite waard is om te spelen.

Wat is Battlegrounds?

Laten we eerst beginnen met een korte uitleg over Battlegrounds. Dit is een aparte modus met eigen soorten kaarten. In de main modi van Hearthstone speel je altijd een 1 vs 1 duel vergelijkbaar met Yu-Gi-Oh. Battlegrounds is anders, want dit is als het ware een king of the hill-modus waarbij 8 spelers strijden voor de eerste plek. In Battlegrounds creëer je niet een eigen deck, maar kan je iedere beurt kiezen uit een set willekeurige kaarten van een bepaald niveau. Vervolgens zet je deze minions op het bord en neem je het automatisch op tegen de minions van een andere speler, een auto chess als het ware. De eigenaar van de laatste minion op het bord, wint het gevecht, maar om de game te winnen moet je daadwerkelijk de health van de overige zeven spelers op 0 krijgen. Deze modus is toegankelijk, want iedereen krijgt toegang tot alle kaarten en je wordt al beoordeeld als winnaar als je de top 4 van de 8 spelers bereikt in een wedstrijd.

Nieuwe hero

In Battlegrounds kies je aan het begin van de game één van de tientallen heroes. Dit zijn bekende personages uit het Warcraft-universum zoals Deathwing, Lady Sylvanas en Ragnaros the Firelord. Iedere hero krijgt de keuze uit dezelfde pool kaarten, maar beschikt wel over een eigen unieke hero power. Scabbs kan met zijn hero power bijvoorbeeld een kopie van een kaart van je laatste tegenstander voor je maken. Ysera geeft je altijd de keuze uit een extra draak om aan je bord toe te voegen. Zo geeft iedere hero een strategische mogelijkheid.

Nieuw in Battlegrounds seizoen 4 is Rockmaster Voone. Deze hero geeft je om de drie beurten een kopie van de kaart die je het meest links in je hand hebt. Als je bijvoorbeeld een hand buff strategie speelt waarbij de minions op het bord, de kaarten in je hand sterker maakt, dan is de hero power van Voone heel sterk. Na drie beurten kan je namelijk een hele sterke kaart in je hand kopiëren en heb je ineens twee beslissende minions.

Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4

Nieuwe minions

Met seizoen 4 zijn maar liefst 59 minions uit Battlegrounds seizoen 3 niet meer beschikbaar. In plaats daarvan zijn er 58 andere minions aan de pool toegevoegd zodat de wedstrijden niet vergelijkbaar gaan aanvoelen als seizoen 3.

Daarnaast wordt er met seizoen 4 een nieuwe type minion geïntroduceerd genaamd Upbeat. Dit zijn minions die een effect uitvoeren na enkele beurten. In het voorbeeld hieronder geeft Upbeat Frontdrake je na drie beurten, twee willekeurige draken in je hand. Dit kan een zwakke level 1 draak zijn, maar ook een dodelijke level 6 draak waarmee je het verschil kan maken. Upbeat lijkt een extra laag strategie toe te voegen, maar we moeten wel zeggen dat er op dit moment niet veel Upbeat-kaarten zijn.

Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4

Balansaanpassingen

Om Battlegrounds te balanceren, heeft Blizzard ervoor gekozen om minion soorten per week uit te brengen. Op dit moment zijn alleen Beasts, Murlocs, Dragons, Elementals, Naga en Undead speelbaar. In de komende weken komen Mechs, Pirates, Demons en Quilboors ook naar de game. Dit zorgt ervoor dat Blizzard per soort beter kan inzien of er iets te krachtig of underpowered is, maar aan de andere kant is de pool aan minions wel heel klein in de eerste weken van lancering.

Blizzard heeft verder aanpassingen doorgevoerd aan Poisonous en Mega Windfurry. Beide keywords waren te sterk in seizoen 3. Poisonous heet nu Venomous. Een Venomous minion verslaat de eerste minion die het raakt, terwijl Poisonous alle minions versloeg. Mega Windfurry is uit de game gehaald. Alleen normale Windfurry is nog beschikbaar, dit zorgt ervoor dat een minion maximaal twee keer achter elkaar kan aanvallen.

Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4

Battle Pass

Met een nieuw seizoen is er ook een nieuwe Battle Pass. Deze bevat 40 tiers aan cosmetische beloningen en kost €15. Enkele items in de rewards track is gratis beschikbaar voor alle spelers. De Battle Pass is volledig optioneel, want het is puur cosmetisch. Alle heroes en minions zijn voor alle spelers beschikbaar in de modus Battlegrounds. Het enige wat je in de Battle Pass krijgt zijn nieuwe skins voor de heroes, nieuwe emotes, nieuwe hero attack animaties en stickers. Met name de hero skins zijn heel mooi getekend. Onze favoriet is Entrancing Ysera, deze hadden we graag ook als skin gezien in de main hearthstone modus.

Gespeeld: Hearthstone Battlegrounds Seizoen 4

Conclusie

Blizzard bouwt voort aan Battlegrounds met een nieuwe hero, 58 nieuwe minions, een nieuwe keyword, nodige balansaanpassingen en een heleboel nieuwe cosmetische beloningen. Op dit moment is de pool aan kaarten een beetje aan de lage kant, maar in de komende weken worden Mechs, Pirates, Demons en Quilboors aan Battlegrounds toegevoegd waardoor geen wedstrijd hetzelfde moet aanvoelen. Kortom, Battlegrounds seizoen 4 is een hele vermakelijke game modus die zeker het proberen waard is voor zowel premium als free-to-play Hearthstone spelers.

Hearthstone is gratis speelbaar op de PC, Android en iOS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties