Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard? games
Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard?
games

Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard?

Afgelopen week bracht Blizzard Entertainment, een nieuwe mini-set uit voor de populaire kaartgame Hearthstone genaamd Delve into Deepholm. Wij zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten, en onze bevindingen lees je hier.

Een vervolg op de voorgaande uitbreiding

De Delve into Deepholm mini-set is een vervolg op de voorgaande uitbreiding genaamd Showdown in the Badlands. De vorige uitbreiding ging over het wilde westen in Azeroth, over criminelen en helden (cowboys). De uitbreiding had ook een focus op mining met de nieuwe keyword-mechanic Excavate. Kaarten met Excavate graven als het ware voor een schat. Hoe verder je graaft, hoe beter de rewards.

Delve into the Deepholm gaat over de duisternis in de mijnen van Azeroth. De miners zijn te diep gaan graven in Blackrock Mountain en hebben de moeder van elementen namelijk Therazane ontwaakt. Delve into Deepholm bestaat uit 72 kaarten waarvan 35 gloednieuw zijn. Deze kaarten zijn verdeeld onder de 11 classes, dus iedere class heeft enkele nieuwe kaarten gekregen. De kaarten zijn allemaal mooi getekend met name de Epic en legendaries zijn heel indrukwekkend vormgegeven.

Wat kost het?

De Delve into Deepholm mini-set kost €14,99 waarbij je de gehele mini-set van 72 kaarten krijgt. Je hoeft niet je portemonnee te trekken om de nieuwe content te kopen, want in-game currency wordt ook geaccepteerd. Voor 2000 gold, de in-game currency van Hearthstone, kan je de volledige mini-set kopen.

Voor de mensen die gouden kaarten verzamelen is er een optie om de volledige mini-set in het goud te kopen voor €69,99 of 7000 Runestones. De gouden-versie van de mini-set is ook te koop met in-game currency, maar dan betaal je 10.000 gold.

Is de mini-set een meta changer?

Delve into Deepholm maakt speltype Wild alleen maar chaotischer. Deze modus laat alle kaarten van de afgelopen 10 jaar toe en daardoor is het helemaal ongebalanceerd met veel overpowerde decks die een winrate van boven de 60% hebben. Dat is niet zo goed, aangezien je weinig tot geen kans maakt als je het opneemt tegen mensen die beschikken over deze decks.

Wild lijkt voorlopig ongebalanceerd te blijven, want Blizzard heeft niet lang geleden Twists geïntroduceerd. Dit is een nieuwe modus waar een specifieke aantal kaarten van bepaalde uitbreidingen zijn toegestaan. Na een paar maanden, wordt de selectie gewijzigd en worden andere uitbreidingen uit het verleden wel of niet toegestaan. Met Twists maakt Blizzard kleinere pools van oude kaarten beschikbaar waardoor het balanceren ook eenvoudiger wordt. Blizzard lijkt Wild te laten voor wat het is en lijkt zich wat betreft balans meer te focussen op Twists.

Speltype Standard is en blijft de meest gebalanceerde modus, maar met de lancering van de mini-set is er op dit moment sprake van hele zwakke en sterke classes. Paladin en Druid zijn op dit moment het sterks met winrates van respectievelijk 56 en 55%. Deze decks lijken een kleine nerf nodig te hebben. Warrior, Warlock, Rogue, Death Knight, Shaman en Hunter zijn goed gebalanceerd met winrates van rond de 47%. Priest, Mage en Demon Hunter zijn op dit moment het minst effectief. Deze decks missen de nodige counters voor de eerdergenoemde classes. Demon Hunter heeft zelfs een winrate van 39%. Dat houdt in dat je twee derde van de wedstrijden als je Demon Hunter speelt, gaat verliezen. Deze drie classes en met name Demon Hunter, hebben enkele buffs nodig in een aankomende patch.

Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard?

Interessante kaarten uit de mini-set

Delve into Deepholm bevat handige kaarten die bestaande decks beter maken. Echte game changing kaarten zijn er niet veel. De meest opvallende is onder andere Therazane die neutraal is. Dat houdt in dat alle 11 classes uit de game, gebruik kunnen maken van Therazane. Wanneer je Therazane inzet wordt de HP en Damage van iedere Elemental in je deck, verdubbeld. Ineens kan je van goedkope zwakke elemental deck, iets heel gevaarlijks maken.

Een andere interessante kaart is de legendary The Azerite Murlock voor Shamans. Deze kan in één keer een bord helemaal veranderen in jouw voordeel. Heb je een bord vol met goedkope kaarten, dan kan The Azerite Murlock al je minions ineens transformeren in minions die 3 mana duurder kosten.

De kaart die Paladin een absolute powerhouse heeft gemaakt in de eerste week van de release is The Azerite Dragon. Deze legendarische kaart is zelf niet sterk met 5 attack en 5 defense. Het is de effect van deze draak die al je minions op het bord, in je hand en in je deck, met +3/+3 sterker maakt. The Azerite Dragon is te goed op dit moment en wordt mogelijk een kaart die snel minder effectief zal worden gemaakt met een patch. Op dit moment is deze kaart een must-have als je Paladin speelt.

Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard?

Dual Class-kaarten zijn terug

De nieuwe kaarten uit Delve into Deepholm, zijn zogeheten Dual Class-kaarten. Deze waren een lange tijd geleden geïntroduceerd, maar Blizzard heeft nu nieuwe Dual Class-kaarten beschikbaar gemaakt door middel van de mini-set. Zo zijn er kaarten die door zowel Rogue als Priest te gebruiken zijn. Andere classes kunnen deze kaarten niet gebruiken. Druid heeft weer kaarten die ook te gebruiken zijn met Warlock en Warrior heeft kaarten die ook te gebruiken zijn door gamers die Shaman spelen. Een Dual Class-kaart zie je door de uitlijning. Zo’n kaart heeft de kleuren van beide classes.

Hands-on: Hearthstone Delve into Deepholm – Is deze mini-set de moeite waard?

Is de mini-set de moeite waard?

Als je veel kaarten mist uit de Showdown in the Badlands-uitbreiding van afgelopen november, dan is deze mini-set zeker de moeite waard. Je krijgt dan veel voor weinig. Ook als je nieuwe soorten decks wil uitproberen zoals Reno Warrior, Treant Druid en Naga Priest, dan moet je deze mini-set aanschaffen.

Heb je de meeste kaarten uit Showdown in the Badlands al, of heb je al enkele effectieve decks voor Competitive Play, dan is het wellicht beter om je in-game currency te sparen voor de eerste grote uitbreiding van het jaar die ongetwijfeld ergens eind februari of begin maart 2024 gaat verschijnen.

Als je maar een paar interessante kaarten ziet uit de mini-set, en deze zijn niet heel duur om te craften, dan is het een beter idee om enkele kaarten zelf te maken met je gespaarde in-game dust. In plaats van de volledige mini set te kopen, neem je dan alleen de kaarten die je nodig hebt.

Competitieve decks om te spelen

Wil je de decks die wij afgelopen week hebben gespeeld, zelf testen? Dan hebben we hier enkele deck codes om uit te proberen. Deze kan je kopiëren en wanneer je naar ‘My Collection’ gaat in de game, wordt er automatisch een deck gemaakt aan de hand van onze deck code. Zo kan je direct aan de slag met enkele zeer competitieve decks met veel kaarten uit de nieuwe mini-set.

Dit zijn de competitieve decks die wij aanraden:

Excavate Paladin deck code: AAECAZ8FAo3+BZOeBg7JoATavQSrkwWBlgWgmQXBxAXKgwbQgwaFjga8jwaOlQa1ngbIogbOsAYAAA==

Treant Druid deck code: AAECAYC1BgAP158ErsAEqM4EgdQEst0EteMEsZgF7KMF/d8FzuQFsPoF2f8FtZoG2JwGrJ4GAAA=

Reno Warrior deck code: AAECAYwWHqiKBIagBIigBJa3BO/OBI7UBJDUBLjZBMySBeKkBf3EBbT4BZD7BZf7BaH7BaT7BdiBBoWCBsqDBtCDBpKOBouUBpqeBpyeBp+eBs2eBs+eBtGeBq+oBtCwBgAAAQP/4QT9xAXKgwb9xAX3lwb9xAUAAA==

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties