Het lijkt erop dat er een gloednieuwe Playstation 5-console aan gaat komen games
Het lijkt erop dat er een gloednieuwe Playstation 5-console aan gaat komen
games

Het lijkt erop dat er een gloednieuwe Playstation 5-console aan gaat komen

De PlayStation 5 is een megasucces. Zo werd hij uitgebracht in november 2020 en pas 2 jaar later is Sony hun console eindelijk wat makkelijker te vinden. De vraag was zo groot dat het Japanse bedrijf maar niet snel genoeg kon produceren. Dat de PS5 nog enkele jaren mee gaat gaan, bewijst dit bericht.

Zo vertelt de grote gaming website Insider Gaming dat ze van betrouwbare bronnen binnen Sony gehoord hebben dat Sony van plan is om eind 2024 een PlayStation 5 Pro uit te brengen. Een nog betere versie van de nu al krachtige PS5.

De console moet dan ook een heel stuk aanzienlijk krachtiger worden dan de huidige PlayStation 5. Wat dat exact inhoudt, is nog koffiedik kijken maar volgens de bronnen van Insider Gaming heeft PlayStation Architect Mark Cerny een patent ingediend die Ray Tracing moet versnellen in games.

Eerder dit jaar kwam Insider Gaming trouwens al met het nieuws dat Sony later dit jaar (2023 dus) komt met een PlayStation 5 Slim console die de huidige PS5 moet vervangen. Deze console zou een afneembare disc drive hebben.

Volgens Insider Gaming zal de huidige generatie in ieder geval duren tot 2028. De PlayStation 6 komt dus niet eerder uit dan 2028. En het zou dus goed kunnen dat we binnen een tweetal jaar met 3 verschillende PlayStation 5-modellen zitten. Keuze genoeg in ieder geval.

71 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties