Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs games
Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs
games

Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs

De AOC Q27G4X is sinds 1 maart 2024 beschikbaar. Dit is een monitor die met aantrekkelijke specs komt voor gamers en tegelijkertijd betaalbaar is. Wij hebben deze monitor een tijdje mogen testen en zullen je er alles over vertellen.

Belangrijkste specificaties

Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs

Het scherm

Laten we als eerste de specificaties van de monitor benoemen. De AOC Q27G4X heeft een 27 inch scherm en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarmee bevat de monitor een 16:9 verhouding. De AOC Q27G4X heeft een adviesprijs van €269. De monitor bevat ondersteuning voor HDR10, waardoor er een sterk contrast is tussen donkere en lichte kleuren. Het paneel heeft een VESA DisplayHDR 400 certificering en reproduceert 1.07 miljard kleuren. Er is echter een maximale helderheid tot 400 nits. Op het vlak van HDR is dit dan ook niet de beste monitor, maar dat kan je ook niet verwachten van een monitor in deze prijsklasse.

De AOC Q27G4X bevat een IPS-paneel met reactietijden van 1 ms en 00,5 ms MPRT. Deze lage reactietijden zorgen ervoor dat pixels snel van kleur veranderen. Sneller veranderende pixels zorgen voor een soepelere verandering van het beeld. Vooral voor gamers zijn lage reactietijden aantrekkelijk. Wij testten games zoals Rainbow Six Siege, Valorant en Overwatch 2 erop en kunnen bevestigen dat de actie op de monitor zeer soepel en responsief is.

Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs

Refresh rate en Adaptive Sync

Eén van de belangrijkste aspecten van een gaming monitor is de refresh rate. Waar enkele jaren geleden een refresh rate van 144Hz het maximale was, is dit in recente jaren veranderd. Steeds vaker zien we monitoren die nog hogere refresh rates hebben en een meer vloeiend beeld tonen. Op dit vlak is de AOC Q27G4X ook zeer competitief. De monitor biedt een refresh rate van 180Hz, waardoor er vloeiende en scherpe beelden zijn, iets wat heel belangrijk is voor competitieve gamers.

Er is nog andere een andere functie van de AOC Q27G4X die aangenaam is voor gamers, namelijk de Adaptive Sync-technologie. Hierdoor wordt tearing op het scherm voorkomen en zijn er minder haperingen. Tijdens het gamen hadden wij mede door de hoge refresh rate en Adaptive sync een soepele ervaring tijdens het gamen.

aoc q27g4x vertical switch

Design en aansluitingen

De specificaties van de monitor zijn over het algemeen erg aantrekkelijk voor gamers. Niet alleen de specificaties van een monitor zijn echter belangrijk, maar ook de bouwkwaliteit en design moeten goed zijn. De AOC Q27G4X bevat een simplistisch zwart design. Er is een zeshoek gekozen voor de stand van de monitor. Deze zeshoek heeft een klein formaat en zorgt ervoor dat de monitor stevig in stand blijft. Dit maakt de monitor geschikt om te gebruiken ook al heb je weinig ruimte op je bureau.

Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs

De AOC Q27G4X is makkelijk in hoogte verstelbaar en te draaien. Zo kan je de monitor gemakkelijk aanpassen naar je voorkeuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de monitor verticaal neer te zetten. Vaak moet je hiervoor een aparte monitor arm voor aanschaffen. Bij de AOC Q27G4X kan je dit direct al doen. Dit maakt de monitor geschikt voor setups met meerdere monitoren. Dit is ook handig voor streamers die een apart scherm willen gebruiken puur om de chat overzichtelijk te kunnen volgen.

Eén van de minpunten van de AOC Q27G4X zijn het aantal aansluitingen. Er is een displayport, twee hdmi ports (2.0b)en een headphone jack aanwezig. Er is helaas geen USB-hub achter de monitor. Verder heeft de monitor geen luidsprekers, dus je zult echt een apart systeem voor geluid moeten hebben als je deze monitor wilt gebruiken.

Review: AOC Q27G4X gaming monitor – Veel features voor een gunstige prijs

Conclusie

De AOC Q27G4X is een uitstekende monitor voor gamers, vooral als je de prijs van de monitor in acht neemt. Momenteel is de monitor verkrijgbaar voor ongeveer €269,-. Je zult niet veel monitoren vinden voor die prijs met een 1440p-resolutie en 180Hz refresh rate. Naast de aantrekkelijke aspecten van de monitor voor gamers bevat het ook een simplistisch en functioneel design. Al met al is het een monitor die erg goed is voor een niet al te hoge prijs.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties