Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth games
Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth
games

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Het is tijd alweer tijd voor de derde en laatste uitbreiding van het jaar 2023 voor de populaire free-to-play kaartgame Hearthstone. De vorige uitbreiding draaide om de Titanen van Azeroth. Nu is het iets minder serieus namelijk een wilde westen thema, maar dan in de wereld van Warcraft. De nieuwe uitbreiding heet Showdown in the Badlands en of deze de moeite waard is, lees je in deze review.

145 vette nieuwe kaarten

Sinds Death Knight als elfde class werd toegevoegd eind 2022, is het aantal kaarten bij een nieuwe uitbreiding toegenomen met 10 kaarten. In plaats van 135 nieuwe kaarten bevat Showdown in the Badlands 145 nieuwe kaarten. Deze kaarten zijn gelijk verdeeld over de elf classes en enkele kaarten zijn neutraal. Neutrale kaarten kunnen door alle elf classes gebruikt worden.

Nieuwe kaarten zijn te krijgen via Badlands-kaartpakketten. Deze zijn te koop met in-game currency genaamd Gold of met Runestones, de premium currency van Hearthstone. Gold krijg je door daily en weekly challenges te doen en daarmee te levelen in de free tier van de Battle Pass. Gold in de Battle Pass wordt beschikbaar voor zowel gratis als premium-spelers. De premium tier van de Battle Pass bevat enkele random kaarten uit de laatste uitbreidingen, een Battle Pass XP boost en cosmetische items.

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Catch-Up Packs voor nieuwe en oude spelers

Hearthstone is altijd een dure game geweest voor gamers die altijd mee willen doen met de meta en willen beschikken over meerdere competitieve decks. Free-to-play players kunnen wel meedoen op hoog niveau, maar dan met twee of drie competitieve decks in plaats van de beste decks van alle 11 classes.

Blizzard heeft hier lang niets voor gedaan, maar met de lancering van Showdown in the Badlands is daar verandering in gekomen. Om spelers sneller aan de nieuwste kaarten te laten komen en om oude spelers terug te krijgen, komt Blizzard nu met zogeheten Catch-Up packs.

Dit zijn kaartpakketten die tussen de 5 en 50 kaarten bevatten. Normaal bevat een kaartpakket maar 5 kaarten, maar een Catch-Up packs kan wel 10 keer meer kaarten bevatten. Hoeveel kaarten je krijgt hangt af van jouw huidige collectie. Bezit je al meer dan 75% van de Standard Rotation, dus 75% van de kaarten van afgelopen 2 jaar, dan krijg je maar 5 nieuwe kaarten. Is je collectie niet zo groot, dan krijg je veel meer, tot wel 50 kaarten. Catch-Up packs zijn dus vooral interessant voor mensen die niet beschikken over veel nieuwe kaarten. Blizzard helpt deze mensen om sneller een collectie op te bouwen.

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Badlands

Het thema van de nieuwe uitbreiding draait om het land Azeroth in het verre verleden voordat de League of Explorers bestonden. Reno Jackson was toen een beruchte cowboy. Elise was alleen in haar zoektocht naar grote schatten. In de Badlands had de corrupte Sheriff Barrelbrim het voor het zeggen. Badlands was een tijdperk waar er weinig regels waren in Azeroth. Een geschil werd vaak opgelost met een showdown duel. De kaarten van deze uitbreiding hebben allemaal een thema geïnspireerd door het Wilde Westen, maar dan in de wereld van Warcraft.

Opvallende en zeer creatieve kaarten

Net als bij iedere uitbreiding zijn er kaarten die heel creatief zijn bedacht en de meta doen veranderen. De Druid-kaart Rheastrasza is er één van. Deze activeert een nest voor draken op het bord. Iedere beurt kan je daarmee een willekeurige draak ontdekken en deze is ook nog eens met 4 mana goedkoper om in te zetten. Draken zijn één van de sterkste minion-soorten zijn in de geschiedenis van Hearthstone met draken als Deathwing en Alexstrasza. Door draken als Deathwing, Alexstrasza of Ysera goedkoop in te zetten, kan je een duel op een hele indrukwekkende manier beslissen.

hs rheastrasza

Een andere opmerkelijke kaart is Reno. Lone Ranger. Dit is de enige Hero-kaart van deze uitbreiding en het is een Neutral-kaart. Dat houdt in dat alle 11 classes Reno kunnen gebruiken. Wat Reno zo speciaal maakt is niet dat het je Hero overneemt, maar zijn effect op een duel. Als je deck geen dubbele kaarten heeft, veegt Reno het bord schoon. Dat is niet alles, want de eerstvolgende beurt, kan je tegenstander maar één minion inzetten. Een ouderwets Cowboy showdown als het ware. Met Reno kan je een strategie van je tegenstander behoorlijk verpesten.

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Keyword Quickdraw

Met iedere uitbreiding is er ook nieuwe keyword voor alle classes. In Showdown in the Badlands is dat Quickdraw zoals de cowboys dat deden in het wilde westen. Kaarten met Quickdraw hebben een extra effect als je deze speelt, direct nadat je zo’n kaart uit je deck hebt getrokken. De Death Knight-kaart Farm Hand laat je een random Undead ontdekken in je hand. Speel je het door deze kaart te Quick drawen, dan wordt de Undead met 2 mana goedkoper. Quick Draw-kaarten geven je dus een bonus, maar alleen als je het speelt wanneer je het net getrokken hebt. Speel je een Quick draw-kaart later, dan kan je niet profiteren van het bonus effect.

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Keyword Excavate

Een tweede keyword is ook met de uitbreiding aan de game toegevoegd genaamd Excavate. In het wilde westen in Azeroth zijn er veel miners actief die zoeken naar verborgen schatten. Hoe verder je graaft, hoe groter de schatten worden.

Dat idee hebben Excavate-kaarten ook. De eerste keer dat je Excavate gebruikt, krijg je iets kleins zoals een 2/2 rush minion. De volgende keer wordt het beter. Je kan bijvoorbeeld een minion inzetten die een minion op het bord van je tegenstander terugstuurt naar de hand. Graaf je verder door meer Excavate-kaarten in te zetten, dan wordt het heel interessant met hele effectieve kaarten. Een latere verborgen schat geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het bord van je tegenstander leeg te vegen.

Review: Hearthstone Showdown in the Badlands – Cowboys in Azeroth

Een kleine balans-update lijkt nodig

Titans is al een weekje uit en de meta is zich langzaam maar zeker aan het vormen. Vooralsnog lijkt alles redelijk gebalanceerd. Op Rogue na, doen alle classes het redelijk goed. Rogue staat momenteel onderaan de rankings met de laagste winrate. Rogue kan een goede buff gebruiken. Verder lijkt Warlock een kleine nerf nodig te hebben. Dat gaat om één kaart namelijk The Azerite Snake. Deze kaart pakt 10 HP van de enemy hero en geeft deze aan jouw hero. Zoals je al bedenkt kan de The Azerite Snake zo gespeeld worden dat het meerdere keren ingezet kan worden. Je tegenstander heeft dan totaal geen kans, de fun uit een duel gaat dan helemaal weg. Blizzard is bewust van het effect van The Azerite Snake en belooft het probleem in een volgende update aan te pakken.

Conclusie

Showdown in the Badlands is een vermakelijk uitbreiding die de meta voor de komende maanden zal doen veranderen met 145 nieuwe kaarten en met name de introductie keywords Excavate en Quickdraw. Alle classes beschikken over interessante nieuwe kaarten waarmee nieuwe strategieën mogelijk zijn. Na een week met de nieuwe kaarten gespeeld te hebben zijn alle classes gelijkwaardig behalve Rogue en Warlock. Rogue is het minst effectief en heeft een buff nodig. Warlock is het meest effectief door één kaart, maar Blizzard heeft al aangegeven de effectiviteit aan te gaan pakken in een nieuwe update. Na de update moeten alle classes gelijkwaardig aan elkaar aanvoelen.

Hearthstone is een populaire free-to-play kaartgame die speelbaar is op de PC, Android en iOS. Alle kaarten uit de game zijn gebaseerd op de lore, monsters, wezens en personages uit de Warcraft-franchise.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties