Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar games
Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar
games

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Het is tijd voor de tweede grote uitbreiding van het jaar in de populaire free-to-play kaartgame Hearthstone. De vorige uitbreiding draaide om muziek en feesten. Nu is het iets serieuzer, want we keren terug naar de lore van Warcraft, waar Hearthstone op is gebaseerd. De nieuwe uitbreiding heet Titans en of deze de moeite waard is, lees je in deze review.

145 gloednieuwe kaarten

Sinds Death Knight als elfde class werd toegevoegd eind 2022, is het aantal kaarten bij een nieuwe uitbreiding toegenomen. In plaats van 135 nieuwe kaarten bevat Titans 145 nieuwe kaarten. Deze kaarten zijn gelijk verdeeld over de elf classes en enkele kaarten zijn neutraal. Neutrale kaarten kunnen door alle elf classes gebruikt worden.

Nieuwe kaarten zijn te krijgen via Titans-kaartpakketten. Deze zijn te koop met in-game currency genaamd Gold of met Runestones, de premium currency van Hearthstone. Gold krijg je door daily en weekley challenges te doen en daarmee te levelen in de free tier van de Battle Pass. De premium tier van de Battle Pass bevat enkele random kaarten uit de laatste uitbreidingen, een Battle Pass XP boost en cosmetische items.

Omdat er nu 11 classes zijn, is het voor free-to-play spelers lastiger om met alle classes een competitief deck samen te stellen. Je hebt veel kaarten nodig uit meerdere uitbreidingen om het te kunnen opnemen tegen spelers in hogere rankings. Als free-to-play player kan je wel heel goed meedoen als je je focust op een paar classes. Vooral als je ieder seizoen veel XP weet te verzamelen voor de Battle Pass, verzamel je veel Gold die je weer kan spenderen aan nieuwe kaartpakketten.

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Titans

Het thema van de nieuwe uitbreiding draait om Titanen. In de lore van Warcaft waren er Titaten in de wereld van Azeroth. Dit speelt zich af voor de oorlog tussen humans en Orcs, wat zorgde voor het ontstaan van The Horde en The Alliance. De nieuwe kaarten draaien om de Titans. Alle 11 classes beschikken over één krachtige Titan en zijn gekenmerkt als legendarisch. Een legendarische kaart kan je niet dubbel in een deck plaatsen. Iedere deck heeft dus maximaal één Titan. Blizzard heeft heel goed werk geleverd bij het ontwerpen van Titanen. Niet alleen ziet de art er prachtig uit, maar ook de voice-overs en animaties zijn heel creatief en indrukwekkend. Wanneer je een Titan speelt, krijg je echt het gevoel dat je iets bijzonders op het bord hebt gezet.

Titans zijn anders dan normale legendarische minions. Iedere Titan beschikt namelijk over drie unieke effecten. Iedere beurt dat de Titan nog leeft, kan je één effect gebruiken. Een gebruikt effect kan je niet opnieuw gebruiken. Nadat je alle drie effecten van een Titan hebt gebruikt, pas dan kan je een Titan als normale minion gebruiken die vijanden direct kan aanvallen. Wanneer je een Titan inzet, moet je er eigenlijk ook voor zorgen dat je het drie beurten lang in leven kan houden om alle drie de effecten te kunnen gebruiken.

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Opvallende en zeer creatieve kaarten

Net als bij iedere uitbreiding zijn er kaarten die heel creatief zijn bedacht en de meta doen veranderen. Aman’Thul is de legendarische Titan voor de Priest Class. Hij heeft drie effecten en wanneer je een effect activeert, mag je een legendarische minion selecteren die je in je hand ontvang. Activeer je dus alle drie effecten van Aman’Thul, dan heb je drie legendarische minions gekregen. Dat is een bonus, want Aman’thul speel je voornamelijk om de drie effecten. De eerste kopieert een minion op het veld met +2 attack en health. Een tweede effect is een board cleaner die je de mogelijkheid geeft om twee minions op het veld, te verwijderen uit de game. Je kan zo dus een Titan van je tegenstander onschadelijk maken. De derde en laatste effect is het oproepen van een willekeurige 6 mana kostende minion die taunt en lifesteal krijgt.

Een andere opmerkelijke kaart is de Mage-kaart Sif. Dit is geen Titan, maar minstens net zo krachtig. Sif geeft je +1 spell damage per magic school die je tijdens een duel hebt gebruikt. Als je dus een Mage deck samen hebt gesteld met verschillende soorten spells waaronder vuur, ijs en arcane, dan kan je +6 spell damage krijgen wanneer je Sif laat in een duel inzet. Spells die normaal 1, 2 of 3 damage doen, doen ineens 7,8 of 9 damage. Je tegenstander kan je letterlijk bombarderen met spells als je de juiste kaarten spaart tijdens een duel.

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Magnetic is terug

Titans brengt een oude keyword terug naar de game genaamd Magnetic. Dit is een vaardigheid van mechs waardoor twee mechs kunnen fuseren om een grotere machine te worden. Magnetic was lang afwezig in de standard modus, en met Titans heeft het een leuke terugkeer met enkele nieuwe kaarten. Mech Mage en Mech Rogue zijn op het moment van schrijven interessante decks om uit te proberen.

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Keyword Forge

Met iedere uitbreiding is er ook nieuwe keyword voor alle classes. In Titans wordt de keyword Forge geïntroduceerd. Forge is het sterker maken van een kaart door extra mana te besteden. Een kaart waar Forge op staat, kan je slepen naar je deck om het te upgraden als het ware voor iets betere effecten. In het voorbeeld hieronder zien we Embrace of Nature die je een Choose One-kaart laat trekken. Door het te forgen door mana te besteden, kan je een kaart trekken waar beide effecten op staan. Met Forge beslis je dus om een kaart snel in te zetten of geduld te hebben en de kaart eerst beter te maken voordat je het in gebruik neemt.

Review: Hearthstone Titans –Eén van de krachtigste kaarten ooit zijn nu beschikbaar

Een balans-update lijkt nodig

Titans is al een weekje uit en de meta is zich langzaam maar zeker aan het vormen. Vooralsnog lijkt alles redelijk gebalanceerd. Duidelijk is dat Mage, Rogue en Hunter iets effectiever zijn dan de overige classes op dit moment, Een kleine balans update zal binnenkort ongetwijfeld komen. Paladin, Warlock, Death Knight, Demon Hunter en Priest doen het goed met interessante decks. Warrior en Druid lijken op dit moment het minst effectief. Dat komt vooral omdat deze decks weinig kunnen doen tegen decks die tempo spelen, dus direct de hero aanvallen in plaats van board control. Warrior en Druid kunnen buff goed gebruiken.

Conclusie

Titans is een vermakelijk uitbreiding die de meta voor de komende maanden zal doen veranderen met 145 nieuwe kaarten en met name de introductie van Titanen. Alle classes beschikken over interessante nieuwe kaarten waarmee nieuwe strategieën mogelijk zijn. Titanen zijn behoorlijk krachtig, maar tegelijkertijd ook niet overpowered, omdat Titanen pas kunnen aanvallen nadat alle 3 effecten zijn gebruikt door de speler. Na een week met de nieuwe kaarten gespeeld te hebben zijn op dit moment Mage, Hunter en Rogue het meest effectief. Alle overige classes zijn ook sterk, alleen Warrior en Druid lijken een kleine buff nodig te hebben. Met een balans update ergens in de komende weken zal Titans nog een stuk vermakelijker worden.

Hearthstone is een populaire free-to-play kaartgame die speelbaar is op de PC, Android en iOS. Alle kaarten uit de game zijn gebaseerd op de lore, monsters, wezens en personages uit de Warcraft-franchise.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties