'Sony werkt aan de terugkeer van de PSP die PS5-games kan draaien' games
'Sony werkt aan de terugkeer van de PSP die PS5-games kan draaien'
games

'Sony werkt aan de terugkeer van de PSP die PS5-games kan draaien'

Sony bracht afgelopen jaar de PlayStation Portal uit, een handheld gaming device waarmee je games kon streamen vanuit je PlayStation 5-console. Hoewel de PlayStation Portal een cool apparaat is, is het niet veel anders dan gamen op je smartphone via de PlayStation Remote Play-applicatie. Een volwaardige nieuwe PlayStation Portable kwam er maar niet.

Volgens bekende insider en YouTuber Moore’s Law is Dead, werk Sony aan de terugkeer van de PSP, dit wordt geen streaming device zoals de PlayStation Portal, maar een handheld met krachtige specificaties die volwaardige PlayStation 4 en PlayStation 5-games kan spelen. De games worden native gedraaid op de handheld zelf. Volgens Moore’s Law is Dead, krijgt de nieuwe PlayStation handheld een AMD APU die op dit moment in een zogeheten “high level design phase”. Dit is een fase voordat de APU in massa’s wordt geproduceerd. Moore’s Law is Dead verwacht dat de nieuwe PlayStation handheld, twee jaar van ons verwijderd is. De nieuwe PSP is nog in een vroege ontwikkel en design fase. Daarom is er nog geen release window. Het is ook niet bekend wanneer Sony de handheld officieel gaat onthullen.

Het gerucht is zeer interessant indien Moore gelijk heeft dat Sony teruggaat naar het maken van een handheld gaming apparaat. In 2019 gaf Sony namelijk aan dat de toekomst mobile en Cloud is, er zou geen toekomst meer zijn in handheld gaming apparaten. Nintendo bewees het tegendeel met het succes van de Nintendo Switch die tot nu toe meer dan 135 miljoen keer is verkocht. Ook de successen van de Steam Deck en Rog Ally hebben mogelijk Sony’s mening doen veranderen.

Een ander punt die Sony’s mening mogelijk heeft doen veranderen is hoe krachtig en efficient moderne APU’s in handheld apparaten kunnen zijn. De Steam Deck en Rog Ally zijn in staat om moderne games zoals God of War en Elden Ring native te draaien, maar dan op een lagere resolutie dan de PlayStation 5. De PS Vita kon destijds niet de meeste games afspelen van de PlayStation 3 en 4. Studio’s moesten daarom kiezen om games te maken voor de PS Vita of de home consoles. De PS Vita kreeg daardoor heel weinig games van Sony’s eigen studio’s.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties