Special: Hearthstone Battlegrounds seizoen 6 games
Special: Hearthstone Battlegrounds seizoen 6
games

Special: Hearthstone Battlegrounds seizoen 6

Hearthstone is al een tijdje niet alleen maar een 1 vs 1 kaartgame. Enkele jaren geleden verscheen de modus Battlegrounds maar de content was karig. Sinds afgelopen jaar heeft het Hearthstone-team binnen Blizzard daadwerkelijk een apart Battlegrounds-team. Het doel was om meer content te maken voor Battlegrounds, actiever balans updates uit te voeren, meer rewards te geven en uiteraard ook om meer te verdienen. Inmiddels is seizoen 6 begonnen en hier lees je of deze de moeite waard is om te spelen.

Wat is Battlegrounds?

Eerst even een korte uitleg over Battlegrounds, voor de mensen die er niet bekend mee zijn. Battlegrounds is een modus binnen Hearthstone met eigen soorten kaarten en regels. In Hearthstone speel je een 1 vs 1 duel, vergelijkbaar met kaartgames zoals Magic The Gathering en Yu-Gi-Oh. Battlegrounds is een modus waar 8 spelers tegelijk actief zijn, als het ware een concept op King of the Hill. Iedereen vecht om de eerste plaats te bereiken.

In Battlegrounds stel je geen deck samen, maar krijg je iedere beurt enkele gouden muntjes om te spenderen aan minions of upgrades uit de Tavern. Door minions te kopen, kan je vechten met de minions van je tegenstanders. Door je Tavern te upgraden, krijg je toegang tot minions van een hoger niveau. Vervolgens zet je jouw minions op het bord en neem je het automatisch op tegen de minions van een andere speler, een auto chess als het ware. De eigenaar van de laatste minion op het bord, wint het gevecht, maar om een wedstrijd te winnen moet je daadwerkelijk de health van de overige zeven spelers op 0 krijgen. Battlegrounds is toegankelijker dan standaard Hearthstone, want iedereen krijgt toegang tot alle kaarten en als je de top 4 van de 8 weet te bereiken in een wedstrijden, krijg je al alle beloningen. Je hoeft dus niet de eerste te worden om beloningen te krijgen.

Spells in Battlegrounds

De grote toevoeging van seizoen 6 zijn spell-kaarten. De Tavern geeft je niet alleen de optie om minions te kopen met gouden munten, maar nu ook spells. Dit zorgt voor een laag extra strategie, want je hebt iedere beurt een beperkte hoeveelheid gouden munten. Ga je deze spenderen aan minions, aan het upgraden van de tavern of ga je voor spells?

Spells hebben een waarde aan de hand van hoe krachtig deze zijn. Een spell die 1 munt kost, geeft je bijvoorbeeld één extra coin of een willekeurige tier 1 minion. Een tier 3 spell kan bijvoorbeeld alle minions in de tavern permanent sterker maken met 2HP en 2 damage. Een tier 5 spell is sterker, maar ook duur om te kopen. De spell Jaws of Fate kost 5 gold en is behoorlijk krachtig. Deze draait The Wheel of Yogg-Saron. Hiermee kan je zomaar alle kracht uit de Tavern toevoegen aan jouw bord. Spells zijn heel sterk, maar Blizzard heeft de balans slim van Battlegrounds slim aangepakt door de speler een beperkte aantal munten per beurt te geven. Het is aan de speler om de keuze te maken om voor minions, voor spells of voor een mix van beide te gaan.

Special: Hearthstone Battlegrounds seizoen 6

Nieuwe minions en heroes

In Battlegrounds kies je aan het begin van de game één van de tientallen heroes. Dit zijn bekende personages uit het Warcraft-universum zoals Sire Denathrius, C’thun, Deathwing, Lady Sylvanas en Ragnaros the Firelord. Iedere hero krijgt de keuze uit dezelfde pool kaarten, maar beschikt wel over een eigen unieke hero power. Nieuw in Battlegrounds seizoen zijn drie nieuwe heroes namelijk Doctor Holli’dae, Snake Eyes en Tae’thelan Bloodwatcher.

In seizoen 6 zijn er 32 nieuwe gloednieuwe en 5 oude minions uit een vorig seizoen in de pool gegooid. Daarnaast zijn er op dit moment 42 unieke spells beschikbaar, waardoor wedstrijden ten opzichte van seizoen 5 fris gaan aanvoelen omdat er nieuwe tactische opties mogelijk zijn. Minion types Undead, Murloc, Beast, Mech, Pirate, Demon, Neutral en Naga hebben allemaal nieuwe soorten minions met eigen effecten. In de eerste week van het nieuwe seizoen voelt alles redelijk gebalanceerd aan. Geen minion type leek duidelijk beter dan een andere.

battlegrounds new minions

Battle Pass

Met een nieuw seizoen is er ook een nieuwe Battle Pass. Deze bevat 40 tiers aan cosmetische beloningen en kost €15. Enkele items in de rewards track zijn gratis voor alle spelers. De Battle Pass is volledig optioneel, want het is puur cosmetisch. Alle heroes en minions zijn voor alle spelers beschikbaar in de modus Battlegrounds. Het enige wat je in de Battle Pass krijgt zijn nieuwe skins voor de heroes, nieuwe emotes, nieuwe hero attack animaties en stickers. Met name de hero skins zijn heel mooi getekend. Onze favoriet van seizoen 6 is Dead Hand Patches.

Special: Hearthstone Battlegrounds seizoen 6

Conclusie

Blizzard bouwt voort aan Hearthstone Battlegrounds met als grootste toevoeging spell-kaarten. Deze maken Battlegrounds nog tactischer dan dat het al was. Verder zijn er een heleboel nieuwe minions te vinden in de tavern en drie gloednieuwe heroes, waardoor de modus fris gaat aanvoelen voor de komende weken en maanden. Kortom, met de nieuwe toevoegingen, is Blizzard erin geslaagd om Battlegrounds net wat vermakelijker te maken voor zowel premium als free-to-play Hearthstone spelers.

Hearthstone is gratis speelbaar op de PC, Android en iOS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties