5 tips waardoor je meer gemotiveerd raakt om te gaan sporten LIFESTYLE
5 tips waardoor je meer gemotiveerd raakt om te gaan sporten
LIFESTYLE

5 tips waardoor je meer gemotiveerd raakt om te gaan sporten

Je hebt vast weleens van die weken dat je écht geen zin hebt om te sporten. Juist dan is het belangrijk om toch het beste uit jezelf te halen. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar het heeft ook een positieve invloed op je hersenen. Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten? Wij helpen je met vijf tips voor meer sportmotivatie.

 1. Zorg voor voldoende afwisseling en maak een plan

Altijd dezelfde routine kan snel saai worden, wat je motivatie kan verminderen. Zorg voor voldoende variatie in je trainingsschema. Wissel oefeningen af en gebruik verschillende apparaten. Daarnaast is een concreet plan essentieel. Zo weet je precies wat je moet doen en waarom. Zonder duidelijke doelstellingen is het veel moeilijker om jezelf te motiveren.

2. Kies de juiste muziek

Muziek kan je echt een motivatieboost geven. Zorg ook hier voor variatie, want steeds dezelfde nummers kunnen gaan vervelen. Op Spotify vind je veel playlists die je tijdens het sporten een oppepper geven. Een goede playlist helpt niet alleen tijdens je workout, maar ook in de voorbereiding. Zet de televisie uit, de muziek aan en trek je sportkleding aan. Klaar voor een goede workout!

(lees verder onder de afbeelding).

5 tips waardoor je meer gemotiveerd raakt om te gaan sporten

3. Creëer een routine

Maak het jezelf makkelijk door vaste tijden in te plannen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke maandag en woensdag gaat sporten. Na een tijdje wordt dit een gewoonte en krijg je vanzelf meer motivatie. Routine is erg belangrijk voor een goede motivatie.

4. Vind een sportmaatje

Samen sporten is vaak veel leuker. Vraag één of meerdere vrienden om mee te gaan. Jullie kunnen elkaar motiveren en het is bovendien veel gezelliger.

5. Trek de juiste kleding aan

Geloof het of niet, maar de juiste kleding kan een groot verschil maken. Heb je geen zin om te gaan sporten? Trek dan meteen je sportkleding aan. Dit helpt je in de juiste mindset te komen. Nog beter is het om je favoriete sportoutfit aan te trekken. Deze zit vaak net iets lekkerder en zorgt voor extra motivatie.+

(Bron: Gewoon voor Hem - Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties