De 'Liver King' eet 500 gram rauwe lever per dag, en zegt ook: "Zwak hart? Eet dan een hart!" LIFESTYLE
De 'Liver King' eet 500 gram rauwe lever per dag, en zegt ook: "Zwak hart? Eet dan een hart!"
LIFESTYLE

De 'Liver King' eet 500 gram rauwe lever per dag, en zegt ook: "Zwak hart? Eet dan een hart!"

De kans bestaat dat je al eens gehoord hebt van de ‘Liver King’, de man die wereldwijde bekendheid kreeg door het eten van rauwe organen. Hij wil ‘de voorouderlijke boodschap onderwijzen, prediken en modelleren, zodat die mainstream wordt’ en haalde de krantenkoppen toen hij een gespreksonderwerp werd voor podcaster Joe Rogan. Tijdens een aflevering noemde Rogan de eetgewoonten van de ‘Liver King’ een ‘gimmick’ en voegde eraan toe: "Hij heeft een kont gevuld met steroïden, dat is wat die kerel heeft."

De influencer heeft sindsdien de beweringen van Rogan ontkracht door te zeggen: "Ik raak het spul niet aan!” Hij heeft ook gezegd dat hij graag eens in de podcast van Rogan wil verschijnen. Brian Johnson is de echte naam van de ‘Liver King’, een 45-jarige influencer en zelfbenoemde ‘CEO van de voorouderlijke levensstijl’. Hij werd in augustus 2021 lid van de sociale media en heeft sindsdien meer dan 1,5 miljoen Instagram-volgers en 2,5 miljoen op TikTok vergaard dankzij zijn rauw-organisch vlees dieet en zijn bijzondere lichaamsbouw. Zijn belangrijkste doel is ‘het eren van onze voorouders’.

De 'Liver King' eet 500 gram rauwe lever per dag, en zegt ook: "Zwak hart? Eet dan een hart!"

“Zwak hart? Eet dan een hart!”

Veel van zijn virale clips tonen zijn workouts, podcast optredens en hemzelf terwijl hij kauwt op rauw vlees. "Als je ooit worstelt met een zwak hart, zal het eten van het hart van een gezond, sterk dier het allemaal oplossen voor jou" zei hij in een van zijn video's. De leverkoning beveelt zijn negen ‘voorouderlijke leerstellingen’ aan, zijnde slapen, eten, bewegen, beschermen, verbinden, koud, zon, vechten en binden, samen met intensieve trainingen en het eten van rauwe lever en ander rauw vlees. In een interview met GQ zei hij dat hij elke dag ongeveer 500 gram rauwe lever eet, hoewel hij zegt dat mensen moeten beginnen met iets minder.

Hij zegt op zijn website: "Ik ben geen ziekenhuis, ik ben geen dokter, en dit is geen medisch advies. Ik heb echter wel een graad in biochemie.” Moleculair bioloog Jonathan Jarry zei in een interview hoe het eigenaardige dieet uitgaat van een zeer beperkte kennis van de eetgewoonten van onze voorouders. Hij zei ook: “Bovendien zijn er steeds meer aanwijzingen dat een hoge consumptie van rood vlees kanker in de hand werkt, en de schijnbare afwezigheid van fruit en groenten in het dieet van de Liver King kan tekorten aan micronutriënten, fytochemicaliën en vezels veroorzaken."

De 'Liver King' eet 500 gram rauwe lever per dag, en zegt ook: "Zwak hart? Eet dan een hart!"

Geen aanbevolen dieet

Marion Nestle, professor aan de New York University, zei dan weer dat het eten van 500 gram rauwe lever gevaarlijk is voor vitamine A-vergiftiging. En op MyProtein staat te lezen: "Hoewel de Liver King zijn dieet promoot, is het geen dieet dat voor iedereen wordt aanbevolen. Er zijn veel eiwitrijke, ijzerrijke voedingsmiddelen die kunnen worden opgenomen in een evenwichtiger dieet, en veel van de praktijken die hij beweert te volgen zijn niet realistisch voor de meeste mensen." Dus toch even opletten mocht je besluiten om het voorbeeld van de Liver King te volgen.

(Bron: Indy100)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties