Deze 6 tekenen zijn het bewijs dat jij echt wel te veel zuipt LIFESTYLE
Deze 6 tekenen zijn het bewijs dat jij echt wel te veel zuipt
LIFESTYLE

Deze 6 tekenen zijn het bewijs dat jij echt wel te veel zuipt

Veel mensen vinden het fijn om af en toe een drankje te nuttigen. Echter, als je het gevoel hebt dat je misschien te veel drinkt en dat het je welzijn zou kunnen beïnvloeden, wil je misschien nu even opletten.

Een verbond van artsen heeft onlangs de zes tekenen gedeeld waar je op moet letten, die zouden kunnen betekenen dat je een 'borderline' alcoholist zou kunnen zijn en dat je minder moet drinken. Om gezondheidsrisico's door alcohol laag te houden, wordt zowel mannen als vrouwen geadviseerd niet regelmatig meer dan 14 eenheden per week te drinken. Voor de context, een eenheid alcohol is 8g of 10ml pure alcohol.

Dit zijn volgens experts ter zake tekenen dat jij op je alcoholgebruik moet gaan letten:

1. Elke dag alcohol drinken zonder erbij na te denken

2. Regelmatig binge drinken

3. Alleen socialiseren waar drank bij betrokken is

4. Overdag regelmatig drinken

5. Het vervelend vinden als anderen niet drinken

6. Elke week meer drinken dan de opgegeven eenheden

Symptomen

Ene Dr. Nichols van de NHS (National Health Service) vertelde The Sun dat alcoholisme is wanneer iemand een oncontroleerbare drang heeft om te drinken. "Hun lichaam is afhankelijk van alcohol," zei hij. "Alcoholisten zullen meestal fysieke en psychologische symptomen ontwikkelen als ze stoppen met drinken. Borderline alcoholisten - grensgevallen dus - kunnen symptomen ervaren zoals buikpijn, stress, angst, slechte huid, slaapproblemen, prikkelbaarheid en hogere bloeddruk. Het zijn vroege indicatoren dat je je alcoholconsumptie aanzienlijk moet verminderen.”

Hij voegde eraan toe: "De meest voorkomende langdurige fysieke impact van grensgeval alcoholisme zijn abnormale leverfunctie, hart- en vaatziekten, diabetes en geestelijke gezondheidsproblemen, maar dit zijn vaak verborgen ziekten en patiënten zijn zich er niet van bewust tot ze vorderen." Degenen die het gevoel hebben dat ze worstelen met alcoholgebruik kunnen altijd een alcohol- of drugsdienst in hun lokale omgeving vinden om ondersteuning te krijgen.

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties