Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je minder dan 6 uur slaapt LIFESTYLE
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je minder dan 6 uur slaapt
LIFESTYLE

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je minder dan 6 uur slaapt

Als je er dubbel zo oud bent gaan uitzien de laatste tijd, heeft dat misschien wel te maken met je slaap, of net het gebrek eraan. Want ja, minder dan zes uur slapen per dag kan veel kwaad doen volgens experts. Sommige mensen beweren dat ze aan enkele uurtjes genoeg hebben, maar we moeten ze teleurstellen, want dat is allesbehalve correct…

Artsen wereldwijd geven immers aan dat als je minder dan 6 uur slaapt, je te maken kunt krijgen met meerdere (nare) gevolgen. Wil je weten wat? Lees dan zeker verder! Hier zijn 7 niet zo gezonde dingen die kunnen gebeuren als iemand minder dan 6 uur slaapt.

Volgens specialisten ter zake beschouwen de meesten van ons hun slaap als vanzelfsprekend. Geen wonder dat we tegenwoordig worstelen met verschillende gezondheidsproblemen. En blijkbaar staat de ‘jongere generatie’ in het middelpunt van dit alles. Zij slapen steeds minder en minder.

1. Cardiovasculaire problemen

Slaapgebrek kan een tol eisen van je hart en daardoor cardiovasculaire problemen veroorzaken zoals onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk, hartaanval en hartfalen.

2. Depressie

Wie geen goede nachtrust krijgt, kan angstig en depressief worden, zeggen artsen.

3. Verminderde cognitieve gezondheid

Volgens experts kan je door te weinig te slapen ook vergeetachtig kunt worden, omdat je aandachtsspanne kan verminderen. Het kan ook gebeuren dat je problemen niet meer effectief kunt oplossen. Dit is de reden dat de meesten van ons zich vermoeid voelen.

4. Huidproblemen

Wordt de gezondheid van je huid met de dag slechter? Probeer dan je slaappatroon te herzien. Te weinig slaap kan zorgen voor donkere kringen, fijne lijntjes en een doffe huid.

5. Gewichtstoename

Als je regelmatig acht uur slaapt, kan je lichaam naadloos een regelmatig eet- en hongerschema aanhouden. Niet goed slapen verhoogt je productie van het hormoon ghreline, waarvan bekend is dat het de honger stimuleert. Bovendien vermindert het ook je productie van leptine, dat op zijn beurt de eetlust onderdrukt.

6. Verlies van geslachtsdrift

Slaapgebrek leidt tot spanning in het lichaam, wat vervolgens een afname van je seksdrive veroorzaakt.

7. Slecht beoordelingsvermogen

Door het gebrek aan slaap kun je niet efficiënt beslissingen nemen.

(Bron: healthshots.com – Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties