Dit is reden nummer 1 waarom vrouwen vreemdgaan. En de logica is ver te zoeken... LIFESTYLE
Dit is reden nummer 1 waarom vrouwen vreemdgaan. En de logica is ver te zoeken...
LIFESTYLE

Dit is reden nummer 1 waarom vrouwen vreemdgaan. En de logica is ver te zoeken...

Je zou denken dat er talloze verschillende redenen zijn waarom partners vreemdgaan, maar recent onderzoek werpt een nieuw licht op de zaak. De focus van het onderzoek lag specifiek op de redenen waarom vrouwen ontrouw zijn. De uitkomst zal je verrassen.

Wat blijkt? Er is één duidelijke reden die boven alle andere motieven uitsteekt als het gaat om vrouwen die een scheve schaats rijden. Sterker nog, het is behoorlijk verrassend. De Amerikaanse sociologe Alicia Walker voerde diepgaand onderzoek uit naar vrouwelijk overspel. Tot haar eigen verbazing ontdekte ze dat de meeste vrouwen die ze sprak aangaven vreemd te gaan om… juist bij hun partner te blijven. Huh!?

"Vreemdgaan is een manier om de eigen relatie te verbeteren"

Dat dit een onverwachte uitkomst is, is evident. Walker verwachtte aanvankelijk dat vrouwen zouden toegeven dat ze ontevreden waren in hun relatie of andere klassieke redenen zouden noemen. Tot haar eigen verbazing ontdekte de sociologe dat het motief van deze vrouwen heel anders was dan gedacht. Ze schreef een boek over haar bevindingen, getiteld "The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity."

Volgens Walker ging de voornaamste reden voor ontrouw bij vrouwen over fysiek contact. Ze zochten naar iemand anders die hen kon bevredigen op een manier waarop hun huidige partner dat niet kon. Op een ander gaan was dus een manier om hun eigen relatie te verbeteren. Althans, zo zagen de vrouwen met een affaire dat toch.

Op een ander gaan om samen te blijven, hoe onverwacht en opmerkelijk ook, was een middel om in de huidige relatie te blijven en niet om ervan los te komen. Vaak was de duur van de affaire ook niet lang.

Dit is reden nummer 1 waarom vrouwen vreemdgaan. En de logica is ver te zoeken...

Het was dus geen wraakactie, geen poging om aandacht te krijgen van hun partner, maar eerder een pragmatische beslissing om hun gezin bij elkaar te houden. Ze wilden niet het hart van hun partner breken of hun gezin ontwrichten. Hoewel de logica achter deze redenering misschien lastig te begrijpen is voor de bedrogen partners, benadrukt Walker dat dit de realiteit is voor veel vrouwen die vreemdgaan. Voor hen is het een aanpak om hun eigen behoeften te vervullen zonder hun relatie te schaden.

Mannen en vrouwen gaan evenveel vreemd

In tegenstelling tot eerdere generaties zijn vrouwen en mannen momenteel ongeveer in dezelfde mate ontrouw, hoewel de redenen waarom vrouwen vreemdgaan verschillen van die van mannen. Zo zouden mannen vaak uit pure lust (of het gebrek daaraan in de relatie) op een ander gaan.

Maar bij de dames lijken er dus vier andere belangrijke redenen te zijn waarom vrouwen zijn vreemdgaan: op nummer 1 staat dus 'om de relatie te redden', maar ook gebrek aan liefde voor de primaire partner, verlangen naar variatie in de slaapkamer en 'situationele' factoren, zoals dronken zijn of op vakantie zijn.

(Bron: Manly – Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties