Dit zijn de redenen waarom jij altijd veel sneller zat bent dan je vrienden LIFESTYLE
Dit zijn de redenen waarom jij altijd veel sneller zat bent dan je vrienden
LIFESTYLE

Dit zijn de redenen waarom jij altijd veel sneller zat bent dan je vrienden

Ben jij altijd diegene van je vriendengroep die het eerst boven de pot hangt bij of na een avondje zuipen? Kunnen je maten een pak beter tegen de drank dan jij? Op zo’n moment denk je waarschijnlijk: waarom ik!?

Nou, dat zullen wij je eens haarfijn uitleggen… Er zijn namelijk talloze redenen waarom jij het ‘kneusje’ bent als het aankomt op het verzetten van glazen hemels gerstenat.

Hier heb je er een paar:

Je bent mager

Dan ben je sneller dronken dan mensen die meer wegen. Dat komt omdat je minder vocht in je lichaam hebt en de hoeveelheid alcohol naar verhouding groter is.

Je bent een Aziaat

Dan is het genetisch bepaald dat je slechter tegen alcohol kunt. Aziaten missen een enzym dat alcohol afbreekt.

Je bent oud en versleten

Dan leg je het waarschijnlijk af tegen jonge gasten. Bij oudere mensen werkt de lever niet zo snel meer en wordt alcohol dus minder snel afgebroken dan bij jonge veulens

Je gaat nooit naar de fitness

Dan heb je minder spiermassa en minder ‘plekken’ waar de alcohol naartoe kan vloeien. Het slaat de biceps dus over en baant zich meteen een weg in het bloed, waardoor je sneller bezopen bent.

Je bent vaak verkouden

Dan heb je minder vocht in je lichaam. Hierdoor stijgt het alcoholpercentage in je bloed sneller. Er zit immers minder water in je bloed om de alcohol mee te vermengen.

Je bent een vrouw

Tja. Daar kun je ook niks aan doen. Dan het is te wijten aan het feit dat vrouwen gemiddeld meer vet en minder spieren hebben dan mannen. En in spieren zit meer water dan in vet.

(Bron: Panorama - Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties