Dokter waarschuwt voor 'bed rotting' trend bij jonge mensen: "Doe het alleen om de juiste reden!" LIFESTYLE
Dokter waarschuwt voor 'bed rotting' trend bij jonge mensen: "Doe het alleen om de juiste reden!"
LIFESTYLE

Dokter waarschuwt voor 'bed rotting' trend bij jonge mensen: "Doe het alleen om de juiste reden!"

Het is bijna weekend en je plant misschien een lui ochtendje in bed, dus wat is een beter moment om te leren over een nieuwe trend genaamd 'bed rotting'? Toegegeven, het klinkt niet zo aantrekkelijk als andere weekendactiviteiten zoals 'brunch' of 'drankjes', maar als je niet nieuwsgierig was, zou je niet begonnen zijn met lezen, toch?

Zoals de meeste nieuwe trends tegenwoordig, is 'bed rotting' aan het licht gekomen dankzij sociale media, en het is eigenlijk niet zo vies als het klinkt. Hoewel de trend misschien klinkt alsof het gaat om het vermijden van je wasmand of het laten bederven van eten in bed, is het eigenlijk iets wat veel mensen al doen - je hebt het waarschijnlijk gewoon niet beseft. Simpel gezegd, 'bed rotting' gaat over de hele dag in bed blijven hangen, zonder je druk te maken over wat er buiten gebeurt.

Bruno Mars

Deze bezigheid is niets nieuws - Bruno Mars zong er letterlijk over in zijn nummer 'The Lazy Song' uit 2010. Voor het geval je het vergeten bent, zei hij: "Today, I don't feel like doing anything / I just wanna lay in my bed / Don't feel like picking up my phone / So leave a message at the tone / 'Cause today, I swear I'm not doing anything." Dit is waarschijnlijk net zo'n goede beschrijving van 'bed rotting' als welke andere ook; het is gewoon zo dat het pas recent een naam heeft gekregen.

Teken van iets onderliggend (?)

Als je denkt aan alle onaangename dingen die er momenteel in de wereld gebeuren, van stijgende kosten, mondiale conflicten tot politieke onrust, is het nauwelijks verrassend dat 'bed rotting' gebruikelijk is geworden onder jongere generaties die minder vaak gebonden zijn aan verantwoordelijkheden, zoals het zorgen voor kinderen. Hoewel we allemaal af en toe een luie dag verdienen, heeft een arts benadrukt dat te veel 'bed rotting' mogelijk een teken kan zijn van iets onderliggends.

(lees verder onder de foto)

Dokter waarschuwt voor 'bed rotting' trend bij jonge mensen: "Doe het alleen om de juiste reden!"

"Doe het vooral om de juiste reden!"

Dr. Jessi Gold, assistent-professor psychiatrie aan de Washington University, besprak de term op TikTok en zei: "Ik heb net dit woord geleerd, 'bed rotting', en blijkbaar ben je zo moe en gestrest dat je gewoon niet uit bed komt, en dat is wat je doet om te ontspannen. Ik denk dat velen van ons dat doen. We zeggen 'ik ben moe', omdat stress ons moe maakt, angst ons moe maakt, en niet slapen door beide maakt ons moe.”

"Maar terwijl we slaap nodig hebben, moeten we onszelf afvragen of de slaap herstellend of vermijdend is. Slaap je omdat je niet wakker wilt zijn vanwege stress en angst of de dingen die je moet doen, of slaap je omdat je het echt nodig hebt? Je hoeft de drang om te 'bed rotten' niet altijd te bestrijden, maar vraag jezelf af waarom. Doe het om de juiste reden(en)!”

(Bron: Unilad - Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties