Is die van jou te klein, te groot, te dik, te dun...? Dat ontdek je hier! LIFESTYLE
Is die van jou te klein, te groot, te dik, te dun...? Dat ontdek je hier!
LIFESTYLE

Is die van jou te klein, te groot, te dik, te dun...? Dat ontdek je hier!

Voor een internationaal onderzoek naar de lengte van de penis werden 15.000 geslachtsdelen opgemeten. We kunnen dus nu zeggen hoe lang de gemiddelde jongeheer in slappe en stijve toestand is. Hoe zit het met die van jou...?

Slap: de gemiddelde man heeft een slappe penis van 9,16 centimeter lang, met een omtrek van 9,31 centimeter.
Stijf: in stijve toestand groeit de gemiddelde penis uit naar 13,12 centimeter, met een omtrek van 11,66 centimeter.

De meeste piemels zijn 'normaal'

De uitkomsten, gepubliceerd in het BJU International Journal of Urology, kunnen volgens de onderzoekers mannen wereldwijd geruststellen. Het overgrote deel bezit logischerwijs een penis met een ‘normale’ lengte.

Een te kleine penis is eerder zeldzaam

Voor artsen zijn de cijfers bruikbaar om mannen met ‘kleine-penis-angst’ gerust te stellen. In de studie is ook vastgesteld dat slechts 2,28 procent van de mannelijke bevolking een buitengewoon kleine penis heeft en eenzelfde percentage een ongewoon groot geslachtsdeel bezit.

Gemiddelde misschien iets kleiner?

Er zitten een paar 'indienen en maren' aan het onderzoek, want hoewel het wereldwijd werd uitgevoerd, kwamen de meeste deelnemende mannen uit Europa en het Midden-Oosten. En volgens de onderzoekers kan het zijn dat de mannen die zich vrijwillig voor het onderzoek hebben aangemeld, zekerder zijn over de lengte van hun fallus dan de gemiddelde man en dus wellicht een paar millimeter langer geschapen zijn.

Bron: Men's Health
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties