Je werknemers tevreden houden? Zo doe je dat! LIFESTYLE
Je werknemers tevreden houden? Zo doe je dat!
LIFESTYLE

Je werknemers tevreden houden? Zo doe je dat!

Als werkgever weet je vast wel hoe belangrijk het is om samen te werken met een gemotiveerd team. Gemotiveerde werknemers zijn namelijk veel productiever en gelukkiger en dat komt je onderneming alleen maar ten goede. Bovendien wil je natuurlijk liefst dat jouw onderneming een aangename werkplek is waar iedereen zichzelf kan zijn en waar een glimlach nooit ver te zoeken is. Dankzij deze tips houdt jij je werknemers tevreden!

Creëer een positieve werkomgeving

De omgeving waarin je werkt, heeft een grote invloed op je gemoedstoestand. Zorg dus voor een positieve en stimulerende werkomgeving door creatieve ruimtes, planten, natuurlijk licht en leuke kleuraccenten toe te voegen aan je bureauruimtes. Een prettige werkomgeving zorgt namelijk voor een positieve werkcultuur, en dat voelen jouw werknemers ook. Wil je je werknemers vanaf dag één meenemen in je verhaal? Laat dan leuke tassen bedrukken met allerlei goodies erin zoals bedrukte pennen, notitieboekjes en ander gepersonaliseerd kantoormateriaal. Zo kunnen nieuwe werknemers hun bureau helemaal inrichten met items van je bedrijf en zullen ze zich nog meer betrokken voelen.

Organiseer leuke teambuildings

Dat de sfeer op de werkvloer belangrijk is voor werknemers is niets nieuws. Het goed kunnen vinden met collega’s en volledig zichzelf kunnen zijn is voor velen een erg belangrijke criteria. Bevorder de werking en sfeer in jullie team dus door regelmatig samen activiteiten te doen buiten de werkvloer. Denk maar aan etentjes, sportieve activiteiten of feestjes. Tijdens deze momenten kunnen werknemers elkaar beter leren kennen op een informele manier.

Betrek je werknemers bij belangrijke bedrijfsprocessen

Stel je voor dat je een spannende film kijkt, maar je hebt geen idee waar het verhaal naartoe gaat. Geen hints, geen aanwijzingen. Je zou je waarschijnlijk een beetje verloren voelen, toch? Wel, dat geldt ook voor werknemers in een bedrijf! Door je werknemers te betrekken bij belangrijke bedrijfsprocessen, geef je ze inzicht in wat er gaande is, waar het bedrijf naartoe gaat en hoe ze daar een rol in kunnen spelen. Werknemers zullen zich hierdoor gemotiveerder voelen en kunnen misschien zelfs helpen om bepaalde bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Moedig een goede balans tussen werk en privé aan

Vermijd dat je werknemers vaak moeten overwerken en moedig je team juist aan om voldoende pauzes te nemen. Een uitgeput team zal niet productief zijn op de lange termijn. Zorg ervoor dat je werknemers voldoende rust en ontspanning krijgen om op te laden. Een tip? Laat sportieve hoodies en t-shirts bedrukken met het logo van je bedrijf en moedig werknemers aan om voldoende te bewegen, tijdens hun middagpauze of na de werkuren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties