Jong koppel tekent een 'samenlevingscontract' : "Kan hem dumpen als hij niet kuist of de afwas doet" LIFESTYLE
Jong koppel tekent een 'samenlevingscontract' : "Kan hem dumpen als hij niet kuist of de afwas doet"
LIFESTYLE

Jong koppel tekent een 'samenlevingscontract' : "Kan hem dumpen als hij niet kuist of de afwas doet"

Het stel uit Essex heeft onthuld hoe een "samenlevingscontract" hun relatie heeft gered. Als een van hen zich niet aan de regels houdt, kunnen ze de ander het huis uit schoppen. Dylan Smith (24) was al anderhalf jaar samen met zijn vriendin Emily (21) toen ze besloten de sprong te wagen en samen te gaan wonen. En sindsdien probeert het koppel uit het Engelse Essex manieren te bedenken om hun samenwonen ‘aangenamer’ te maken.

Hoewel ze opgewonden waren om hun toekomst samen te beginnen, zei Dylan dat ze begonnen te kibbelen over huishoudelijke klusjes en dat ze bang werden dat hun relatie geen stand zou houden. Hij zei: "Het samenwonen met mijn moeder begon stressvol te worden, en Emily wilde niet in een studentenhuis wonen voor haar laatste jaar van de universiteit, dus was het logisch voor ons beiden. Geen van ons beiden dacht echt na over alles wat samenwonen met zich meebrengt.”

Stress over de wifi

"Omdat ik fulltime werk, wilde ik thuis niet alle klusjes te doen, maar Emily vond het oneerlijk dat zij al het huishoudelijke werk op zich zou nemen” ging hij verder. “Tegelijkertijd was ik gestrest dat ik op mijn eentje de meubels moest zoeken en het de wifi moest regelen. We ruzieden elke dag over onbelangrijke dingen, maar zochten niet direct een oplossing. We waren allebei uitgeput en er kapot van dat het voelde alsof we niet aan dezelfde kant konden staan.”

Op een dag, scrolde Emily door Instagram en zag dat er iets bestond zoals een samenlevingscontract, een vorm van wettelijke overeenkomst die wordt gesloten tussen een koppel dat ervoor heeft gekozen om samen te wonen. Dylan en Emily stelden hun eigen ‘samenlevingscontract op, waarin ze alles vastlegden, van het inrichten van hun nieuwe huis en de afwas tot wat er zou gebeuren als ze uit elkaar zouden gaan.

Hond staat ook in het contract

Dylan zei: "Ik regel de wifi en regel ons thuiskantoor, en Emily is verantwoordelijk voor de inrichting. We hebben wettelijk afgesproken dat ik geen smaak heb. Al onze kosten worden in tweeën gedeeld. Er werd ook contractueel vastgelegd dat we in de toekomst een hond zullen nemen en dat als Emily en ik ooit uit elkaar gaan, zij twee maanden haar deel van de rekeningen en de huur zal blijven betalen.” Maar ook al lijkt het idee voor sommige mensen extreem, Dylan zei dat het hebben van een formele overeenkomst zijn relatie met Emily juist heeft versterkt.

Dylan voegde eraan toe: "Sommige van onze vrienden denken dat dit een lange en ingewikkelde manier van Emily was om mij mee het huis te laten poetsen en de afwas te laten doen, maar ik heb het gevoel dat we onze relatie juist hebben versterkt en dat we ruzies in de toekomst hebben voorkomen. Als een van ons oneerlijk is, hebben we nu iets om naar terug te verwijzen en weten we zeker of we fout zitten of niet. We wonen nu al maanden samen. We zijn gelukkig en er is geen onenigheid over de vraag of een van ons zijn steentje bijdraagt.”

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties