Krijg je van te veel bier drinken niet alleen een bierbuik, maar ook de gevreesde 'man boobs'? LIFESTYLE
Krijg je van te veel bier drinken niet alleen een bierbuik, maar ook de gevreesde 'man boobs'?
LIFESTYLE

Krijg je van te veel bier drinken niet alleen een bierbuik, maar ook de gevreesde 'man boobs'?

Te veel bier drinken kan niet alleen leiden tot de beruchte ‘bierbuik’, maar kan je ook met een andere probleem opzadelen. Uit een recente studie blijkt namelijk dat bierconsumptie ook kan leiden tot een andere ongewenste fysieke eigenschap: de gevreesde ‘man boobs’.

Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen de ‘aandoening’, medisch bekend als de endocriene systeemstoornis ‘gynecomastie’, en de smaak- en stabiliteitsstof van het bier, hop. Volgens The New York Post bevatten bieren met hop een grote hoeveelheid fyto-oestrogeen - een plantaardige chemische stof die lijkt op het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Bij consumptie heeft het schijnbaar onschadelijke brouwsel een oestrogene werking op het lichaam van een man en verhoogt het de niveaus van het vrouwelijk geslachtshormoon.

Minder drinken of... meer bewegen? 

De plotselinge toename van oestrogeen veroorzaakt een hormonale onbalans bij mannen, van wie velen vetweefsel rond de borst ontwikkelen. Het is ook vermeldenswaard dat hop gewoonlijk wordt gebruikt als een kruidenremedie voor vrouwen die last hebben van overgangssymptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en vaginale droogte. Hop kan ook slapeloosheid behandelen en is een natuurlijk diureticum om de plasstroom te helpen verbeteren, aldus het onderzoek.

Buster Grant, grote baas van Brecon Brewery en voorzitter van de Society of Independent Brewers, heeft ondertussen in een officiële verklaring al gereageerd op de studie en hij dringt er op aan dat we gewoon gezellig bier blijven drinken. "Het is afhankelijk van de hopsoort, sommige hebben meer dan andere," zei hij. "Uiteindelijk gaat het om heel kleine hoeveelheden die doorkomen in een pint bier." Hij voegde eraan toe dat consistente cardiovasculaire activiteiten kunnen helpen in de strijd tegen ‘man boobs’. "Het is een interessant concept, maar ik denk dat de realiteit is dat je eerder man boobs ontwikkelt door een gebrek aan beweging dan door het oestrogeen in het bier,” besloot hij.

(Bron: Inquirer)

(Intropic: Image by tirachardz on Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties