Likken en zuigen, is dat échte seks!? De bevolking heeft gesproken en geoordeeld! LIFESTYLE
Likken en zuigen, is dat échte seks!? De bevolking heeft gesproken en geoordeeld!
LIFESTYLE

Likken en zuigen, is dat échte seks!? De bevolking heeft gesproken en geoordeeld!

Eerst en vooral willen we erop wijzen dat het onderzoek waarvan hier sprake is, van Britse makelij is. En je kent die Britten natuurlijk… Maar toch, ergens denken we dat de resultaten ervan ook wel een weerspiegeling zijn van wat er door de hoofden van ons, Belgen, spookt. De vraag is: zien de Britten, en bij uitbreiding wij, spoken of zien ze het kristalhelder?

Als je iemand op een feestje ontmoet en hem vraagt wat hij voor werk doet, en hij zegt: "Ik werk voor YouGov, wij zijn een soort marktonderzoeks- en gegevensanalysebureau", dan heb je het volste recht om spijt te hebben dat je het gesprek bent begonnen. Over naar de hapjes en drankjes, zou je kunnen stellen. Maar als je beleefd bent en vraagt waar ze de laatste tijd aan werken, zeggen ze misschien: "Oh, we hebben Britten geënquêteerd om uit te zoeken of ze vingeren en neuken en dergelijke als seks beschouwen.” En dan wacht je best nog even met de Zwanworstjes…

Ja, de YouGov-bobo's hebben die vragen gesteld die er toe doen, en de antwoorden zijn behoorlijk interessant. Ze legden 5.807 Britten een lijst met vragen over ‘seksclassificatie’ voor, en het lijkt erop dat ze weer maar eens een verdeelde natie zijn. Noem het gerust een ‘sexit’.

Mannen zeggen sneller dat het meetelt

Op de vraag of pijpen en beffen meetellen als seks, kruiste ongeveer 45 procent van de mensen het vakje met ‘nee’ aan. Ongeveer 41 procent oordeelde dat het wel meetelt, terwijl acht procent niet kon beslissen en zeven procent het liever niet zei (en vermoedelijk spijt had van deelname aan de pikante enquête). "Mannen zijn iets meer geneigd te zeggen dat beide tellen als het hebben van seks,” aldus YouGov.

Maar vandaag de dag moeten we alles natuurlijk in een iets breder perspectief bekijken. Bart ‘Wookie’ De Wever zal het graag horen. En daarom namen de mannen en vrouwen van YouGov ook de seksuele voorkeur van de deelnemers onder de loep. “Homo- en biseksuele mannen zeggen significant vaker dat een pijpbeurt telt als seks (57% zegt dat), terwijl lesbische en biseksuele vrouwen dat ook zeggen van beffen (54%),” stellen de onderzoekers. Hoe de trans medeburgers erover denken is niet geweten.

Oude snoepers

"Er is ook een duidelijke generatiekloof. De houding van jongere mensen is grotendeels consistent tot ongeveer de leeftijd van 50 jaar, waarna deze omslaat,” zegt YouGov. "Mensen boven de 50 zijn van mening dat orale seks telt als seks. 54-56 procent zegt dat het geldt voor zowel mannen als vrouwen, tegenover 29 procent die zegt dat het niet geldt. Deze cijfers zijn omgekeerd voor mensen onder de 50." Oude snoepers, dat zijn het! Op dit punt weten we wat je tegen je telefoon of computer schreeuwt: "Hoe zit het met vingeren?!?"

De luiheid der mensen

Wel, de meerderheid van de mensen beschouwt vingeren of handjobs niet als seks. Mensen zijn dan ook van nature lui, niemand maakt graag zijn handen vuil. "Handjobs en vingeren worden beide over het algemeen niet beschouwd als seks op zich. 52% in het geval van het eerste en 48% voor het tweede. Daarentegen beschouwt slechts ongeveer een derde (34-37%) ze als seks op zich,” zegt YouGov. In tegenstelling tot de orale daden, zijn mannen en vrouwen het hier meer eens, volgens het onderzoek. De generatiekloof is er nog wel, want bij de oudere generaties – mensen die nog weten wat werken is! – wordt vingeren door velen wél als seks beschouwd. Neem deze interessante info gerust mee naar je volgende tooggesprek of naar een chique receptie. Je zal er zeker mee scoren!

(Bron: YouGov)

(Intropic: Image by Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties