Mancave: inspiratie voor jouw persoonlijke fort LIFESTYLE
Mancave: inspiratie voor jouw persoonlijke fort
LIFESTYLE

Mancave: inspiratie voor jouw persoonlijke fort

Droom je al langer van een eigen mancave, en sta je op het punt hem eindelijk te bouwen? Denk dan eerst goed na over hoe je hem wil inrichten en wat de essentials zijn. Enkele zaken zoals goede verlichting en voldoende opslag spreken voor zich, maar hoe pak je de uitstraling ervan aan? Van leuke gadgets tot hippe meubels…Volgende ideeën geven alvast wat inspiratie.

1. Groene wand 

Voeg een groene touch toe aan je cave om deze wat levendiger te maken. Dit kan je doen door hem aan te vullen met hangplanten en cactussen of een combinatie van beide. Gebruik enkele oude houten pallets om de wand te bouwen en bekleed hem met je favoriete groene vrienden. Aan de hand van lichtdoorlatende rolgordijnen krijgen ze alvast voldoende natuurlijk daglicht. Wist je trouwens dat het natuurlijke luchtverfrissers zijn en ze je humeur vanzelf positief beïnvloeden?

2. Entertainment

Brainstorm ten tweede even over alle activiteiten die je graag doet in je vrije tijd. Dit kan gaan van darten tot poolen of gamen. Zo vorm je een beeld van alle entertainmentopties die je wil voorzien in je cave. Misschien doe je ook graag een drankje met vrienden, en is het installeren van een minibar de moeite waard? Die creëer je makkelijk aan de hand van enkele barkrukken en een gevulde frigo.

3. Collecties

Ben je een fervente verzamelaar van een bepaald iets? Dan is je mancave dé plaats om je collectie te tonen. Denk bijvoorbeeld aan designer sneakers, stickers of boeken. Verzamelingen weerspiegelen je persoonlijkheid en geven automatisch een hippe touch aan de ruimte.

4. Chill Spots

Het uiteindelijke doel van je mancave is natuurlijk om een eigen plek te hebben waar je kan chillen. Voorzie daarom voldoende chill spots die het mogelijk maken om tot rust te komen. Die bouw je eenvoudig aan de hand van een zetel, veel kussens en eventueel een comfortabele zitzak. Vergeet ook niet een bluetooth speaker aan te schaffen om je favoriete muziek op de achtergrond af te spelen. Tot slot geven plissé gordijnen je de mogelijkheid om de lichtinval gemakkelijk aan te passen en zo de sfeer in je cave te bepalen.

5. Technologie

Tot slot dragen technologische snufjes bij tot een moderne uitstraling van je mancave. Denk aan LED-lampen waarvan je de kleur kan aanpassen, een ingebouwde geluidsinstallatie of mini home cinema. Eén voor één zorgen ze voor een ontspannende sfeer waardoor ze niet mogen ontbreken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties