Onderzoek onthult exacte leeftijd vanaf wanneer je eigenlijk te oud bent om nog uit te gaan LIFESTYLE
Onderzoek onthult exacte leeftijd vanaf wanneer je eigenlijk te oud bent om nog uit te gaan
LIFESTYLE

Onderzoek onthult exacte leeftijd vanaf wanneer je eigenlijk te oud bent om nog uit te gaan

Uitgaan is tegelijkertijd het beste en het slechtste ooit. Het is geweldig omdat het een van de beste manieren is om anderen te ontmoeten, voor welke doeleinden dan ook, en eens goed te feesten. Maar langs de andere kant hangt er ook een peperduur prijskaartje en vaak ook een stevige kater aan vast, letterlijk én figuurlijk. De vraag is: wanneer ben je nu eigenlijk te oud om uit te gaan?

Velen van ons stoppen met uitgaan – we bedoelen dan naar discotheken, grote party’s, enz. – na de hogere studies en / of na het vinden van een partner met wie we oud willen worden. Vaak stoppen we gewoon ook omdat we de pijn van de katers beginnen te beseffen.

Sommigen blijven dan weer eeuwig feesten, misschien om over hun vele exen heen te komen of iemand anders te vinden, of om gewoon toch iets van lichaamsbeweging te doen.

Maar blijkbaar is er een leeftijd waarop mensen best stoppen met uitgaan en thuis in de zetel moeten blijven zitten en die leeftijd is… 37 jaar. Uit het onderzoek, uitgevoerd door elektronicawinkel Currys, blijkt dat als je vanachter in de 30 bent, uitgaan niet meer zo gewenst is als bijvoorbeeld op de bank liggen met een bak popcorn en een goede Netflix-serie. Uit het onderzoek blijkt ook dat je het uitgaan wel al veel eerder beu wordt dan op je 37e, want op hun 31e beginnen mensen het al zat te worden. En ze worden ook sneller zat natuurlijk…

Angst voor een kater

De reden waarom 37 te oud is, is niet alleen omdat mensen het ‘eng’ vinden dat een dertiger naar meisjes van 20 jaar loert (wat het eigenlijk ook gewoon is). Het is omdat mensen op die leeftijd niet echt meer zin hebben in uitgaan. Zes van de tien respondenten zeiden dat de angst voor katers hun reden was om thuis te blijven en bijna de helft zei dat uitgaan niet langer ‘hun ding’ is.

Andere dingen die de revue passeerden waren onder andere dat ze zich moesten aankleden, een oppas voor de kinderen moesten zoeken en met de taxi moesten gaan. Maar maak vooral voor jezelf uit wat je nog wilt en niet meer wilt (of aankan), zouden we durven adviseren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties