Onderzoek toont aan: de baard van een man is smeriger dan een hondenvacht LIFESTYLE
Onderzoek toont aan: de baard van een man is smeriger dan een hondenvacht
LIFESTYLE

Onderzoek toont aan: de baard van een man is smeriger dan een hondenvacht

Sommige vrouwen vallen op mannen met baarden, anderen vinden het dan weer afschuwelijk. Maar wat blijkt nu… Zo’n baard heeft helaas niet alleen maar voordelen. Een Zwitsers onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een baard meer bacteriën bevat dan een hondenvacht.

Waarom is iemand dat ooit gaan testen, vraag je je misschien af. Wel, wat men eigenlijk wilde onderzoeken is hoe proper of minder proper het zou zijn om honden ook te scannen in een MRI-apparaat dat normaal voor mensen bedoeld is.

Veel bacteriën in een baard

Misschien is de vraag uiteindelijk of het wel goed zou zijn voor de honden! De onderzoekers vonden hoge concentraties bacteriën in de baarden van alle mannelijke proefpersonen met haar op de kin. Bij de honden was dat ‘slechts’ bij 23 van de 30 geteste vachten. Sterker nog: bij zeven mannen werden bacteriën gevonden waar je echt ziek van kan worden, tegenover bij slechts vier honden.

Deeltjes van uitwerpselen

Maar de grootste horror komt er nu pas aan… Ook een Amerikaanse microbioloog deed ooit onderzoek naar de properheid van een baard. Hij ontdekte dat er in sommige baarden zelfs ‘deeltjes’ van uitwerpselen zaten, zelfs vergelijkbaar met een toilet. "Als dezelfde hoeveelheden bacteriën in het drinkwater zouden worden gevonden, dan moet de watervoorziening meteen worden afgesloten” aldus de microbioloog. Aan jullie de keuze of je nu meteen de tondeuse bovenhaalt of niet…

(Bron: Panorama - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties