Scheten laten in het bijzijn van je partner is goed voor je relatie: "Die mensen hebben geweldige seks!" LIFESTYLE
Scheten laten in het bijzijn van je partner is goed voor je relatie: "Die mensen hebben geweldige seks!"
LIFESTYLE

Scheten laten in het bijzijn van je partner is goed voor je relatie: "Die mensen hebben geweldige seks!"

Er zijn nog veel mensen die het niet zo prettig vinden om in het bijzijn van hun partner een beetje druk af te laten langs achteren. Vooral vrouwen hebben het daar wel eens lastig mee. Maar wat blijkt nu? Als je dat wel zonder enige schroom doet, dan heeft dat een serieus voordeel… onder de lakens. Huh?!

In een gezonde relatie hoeft iemand zich niet te schamen om een windje te laten vliegen in het bijzijn van zijn of haar partner, dat zegt alleszins relatiepsychloog Dr. Shannon Chavez. Zij gelooft dat koppels die meer ‘open’ zijn met elkaar, zelfs een beter seksleven hebben. Ze zegt: “Zij hebben waarschijnlijk geweldige seks omdat ze zich op hun gemak voelen bij hun lichaam en wat ze doen, en meer geneigd zijn te genieten van verschillende soorten stimulatie en spel met minder remmingen, angsten en onzekerheden.”

“Het is ook goed dat je elkaars scheten grappig vindt en ermee lacht,” zegt Chavez. “Koppels die samen lachen, hebben ook betere en langere relaties. Er is trouwens een studie van de Universiteit van Kansas die dat bewezen heeft.” In een interview met Good Men Project werd Chavez ook gevraagd of (veel) scheten een relatie ook niet kunnen verpesten. Haar verrassende antwoord was ‘ja’…

“Niet gezond om ze in te houden”

“Ja, dat kan zeker,” zei ze. “Ze ruïneren relaties als ze taboe worden en een bron van angst. Stel dat een partner zich zo ongemakkelijk voelt bij de gedachte aan scheten en niet zijn natuurlijke zelf kan zijn. Dan kunnen scheten onbedoeld een relatie verpesten.” Chavez gaf ook nog mee dat verschillende onderzoeken al aangetoond hebben dat het ook naar je gezondheid toe niet goed is om je windjes in te houden. “Gemiddeld laat iemand er per dag vijf tot tien vliegen. En dat is gewoon een teken van gezonde darmbacteriën,” besloot ze.

(Bron: Good Men Project - Intropic: Freepik)

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties