Stevige billen zijn goed voor de gezondheid, aldus de wetenschap. Dus hier heb je meteen enkele foto's LIFESTYLE
Stevige billen zijn goed voor de gezondheid, aldus de wetenschap. Dus hier heb je meteen enkele foto's
LIFESTYLE

Stevige billen zijn goed voor de gezondheid, aldus de wetenschap. Dus hier heb je meteen enkele foto's

Wij en jullie wisten natuurlijk al langer dat er niks mis is met een stevige ‘derrière’, maar nu heeft de wetenschap dat ook nog eens bevestigd. Niet zomaar een allegaartje van would-be onderzoekers. Nee, bollebozen van de vermaarde Universiteit van Oxford.

Voor het onderzoek zijn 1.600 paar billen onder de loep genomen. Wat blijkt? Vrouwen met een pompeus achterwerk blijken resistenter tegen verschillende ziektes en virussen dan andere vrouwen. "We wisten al dat een goede vetverdeling belangrijk is voor je gezondheid. Maar dat vet rond de heupen en de heupomvang een verband hebben met vatbaarheid voor ziektes, is nieuw", zei hoofdonderzoeker Konstantinos Manolopoulos tegen The Guardian.

Lagere glucose- en cholesterolniveaus 

Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen met dikke billen lagere glucose- en cholesterolniveau's hebben, terwijl ze juist over meer Omega-3 vetten beschikken. Een perfecte combinatie, aldus de kenners uit Oxford. Ook zouden deze dames meer hormonen hebben die honger tegengaan.

Natuurlijk moet dit allemaal bekeken worden los van overgewicht, wat tot nader order nog altijd niet gezond is. Maar een achterkant met iets meer volume, daar moeten de dames zich dus zeker niet over schamen! En om de daad bij het woord te stellen, schotelen we jullie hieronder wat leuke plaatjes voor…

(Bron: Panorama - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties