Vruchtbaarheidsdokter waarschuwt alle mannen: "Leg nooit nog je laptop op je schoot!" LIFESTYLE
Vruchtbaarheidsdokter waarschuwt alle mannen: "Leg nooit nog je laptop op je schoot!"
LIFESTYLE

Vruchtbaarheidsdokter waarschuwt alle mannen: "Leg nooit nog je laptop op je schoot!"

Een arts heeft opgesomd wat ze haar partner nooit zou laten doen omdat het invloed kan hebben op zijn vruchtbaarheid. Dokter Natalie Crawford, uit de VS, plaatste een video op Instagram waarin ze vijf zaken onthult die een invloed kunnen hebben op het sperma van een man.

Dr. Crawford zei dat ze haar partner nooit zou toestaan sigaretten te roken, marihuana te gebruiken of met een laptop op zijn schoot te zitten omdat het zijn vermogen om kinderen te krijgen negatief zou kunnen beïnvloeden. Ze zou hem ook nooit bewerkt vlees laten eten of testosteron of anabole steroïden laten gebruiken.

Vruchtbaarheidsdokter waarschuwt alle mannen: "Leg nooit nog je laptop op je schoot!"

Temperatuur van de testikels

Ze zei dat ze haar partner nooit sigaretten zou laten roken omdat dat ‘absoluut verschrikkelijk’ is voor het sperma, of marihuana zou laten roken omdat dat ‘de productie van sperma vermindert’ en de vorm van het sperma beïnvloedt. Vreemd genoeg raadt ze ook alle mannen af om een laptop op de schoot te leggen. De warmte verhoogt namelijk de temperatuur van de testikels - die zitten niet voor niets buiten het lichaam - en dat kan leiden tot een toename van abnormaal gevormd sperma, aldus Crawford.

Vruchtbaarheidsdokter waarschuwt alle mannen: "Leg nooit nog je laptop op je schoot!"

Weinigen realiseren zich bovendien dat verwerkt vlees de kwaliteit van het sperma kan verlagen, en daarom zou Dr. Crawford haar partner nooit dit soort voedsel laten eten. In het filmpje zei ze dat bewerkt vlees veel chemicaliën bevat en dat die absoluut heel slecht zijn voor het sperma. Om de kwaliteit van het sperma te behouden zou Crawford haar partner ook geen testosteron of anabole steroïden laten gebruiken.

Alcohol

Ze zei daarover: “Testosteron is in wezen de anticonceptiepil voor mannen, of anticonceptiespuit voor mannen, en men zal iemand testosteron geven om hun 'vermoeidheid' of 'lage T' te verhelpen, maar het doodt je sperma. Je hebt maanden of zelfs jaren geen sperma meer om te gebruiken.” Crawford had het niet specifiek over alcoholgebruik, maar het is algemeen geweten dat zwaar drinken ook de spermaproductie kan verminderen door het testosteron te verlagen. De video van Crawford werd meer dan 200.000 keer geliked en kreeg honderden reacties.

(Bron: Daily Mail - Foto's: Instagram en Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties