Wetenschappers ontdekken oorzaak waarom je katers steeds erger worden, en het is niet je leeftijd LIFESTYLE
Wetenschappers ontdekken oorzaak waarom je katers steeds erger worden, en het is niet je leeftijd
LIFESTYLE

Wetenschappers ontdekken oorzaak waarom je katers steeds erger worden, en het is niet je leeftijd

Het merendeel van ons heeft geaccepteerd dat naarmate we ouder worden, die katers harder zullen aankomen, maar wetenschappers hebben nog een reden bevestigd waarom je je de ochtend na een zuippartij kwetsbaarder zou kunnen voelen dan normaal.

Zodra je de late twintig bereikt, begin je je af te vragen of de drankjes het onvermijdelijke monster van een kater de volgende dag waard zijn, maar het blijkt dat er misschien iets anders is waardoor sommigen van jullie zich zo ‘kwetsbaar’ voelen. Tijdens een onderzoek uitgevoerd door de Stanford University, hadden individuen die leden aan dezelfde langdurige ziekte aanzienlijk meer moeite met het herstelproces na een avond drinken.

Bijwerkingen van Covid-19

De Universiteit van Californië voerde de studie uit bij de Post Acute Covid Syndrome-kliniek (PACS) en ontdekte dat degenen die lijden aan langdurige symptomen van Covid meer kans hebben om last te hebben van extreme katers als gevolg van de ontsteking die wordt veroorzaakt door bijwerkingen van Covid-19. Er wordt aangenomen dat langdurige Covid ontstekingen veroorzaakt doordat het virus de bloed-hersenbarrière verzwakt, en dit is wat die katers onnodig pijnlijk maakt.

"Voel me moe en duf"

De PACS-kliniek schatte dat momenteel meer dan drie miljoen Amerikanen lijden aan deze ‘aandoening’, met symptomen zoals constante vermoeidheid en ‘hersenmist’. Degenen die deelnamen aan de studie en leden aan langdurige Covid ondervonden soortgelijke moeilijkheden. Een 49-jarige vrouw die al 11 maanden aan de ‘aandoening’ lijdt, vertelde de onderzoekers dat ze vóór Covid comfortabel een glas wijn kon drinken met weinig tot geen effecten, maar sindsdien voelt ze zich de dag erna ‘moe en duf’.

"Ik heb langdurige hoofdpijn na één drankje"

Een andere proefpersoon van 40 jaar deelde mee dat hij voorheen een 'frequente cocktaildrinker' was, maar nu het gevoel heeft dat hij 'lijdt aan alcoholvergiftiging en een ernstige langdurige hoofdpijn' na één enkel drankje. Nog iemand anders zei dat hij vóór Covid geen symptomen had en klaagt nu over 'hoofdpijn, cognitieve achteruitgang en slaapproblemen' na slechts één drankje. Andere symptomen kunnen volgens de wetenschappers ook zijn: geheugen- en concentratieproblemen, pijn op de borst, slapeloosheid, hart- en longproblemen, gewrichtspijn, depressie, angst, diarree, buikpijn en verlies van eetlust. En in combinatie met een kater worden de symptomen nog intenser.

(Bron: Unilad – Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties