BV’s massaal op première SM-film News
BV’s massaal op première SM-film
News

BV’s massaal op première SM-film

Gisteren was het zover: de première van de langverwachte Vlaamse film De SM-rechter. Zowel pers als bekende Vlamingen waren massaal aanwezig. De film heeft alleszins zijn doel bereikt bij de eerste voorstelling, iedereen had er wel een mening over en er werd dan ook druk nagepraat op de afterparty. Of er nadien nog zoveel volk was voor de drank of voor de SM-demonstraties, laten we in het midden.

Veel schoon volk gisteren op de rode loper van Metropolis in Antwerpen voor de première van De SM-rechter. Het was geen voor de hand liggend onderwerp om een film over te maken, maar regisseur Erik Lamens bewijst met De SM-rechter dat ook met een zeer beperkt budget een goede film ingeblikt kan worden.

Onder de aanwezigen uiteraard de twee hoofdrolspelers Gène Bervoets en Veerle Dobbelaere. Zij zetten op een af en toe choquerende manier de rol van de SM-rechter Koenraad Allegaerts en zijn vrouw Magda neer. Er wordt niets aan de verbeelding overgelaten en de expliciete scènes met naalden en andere attributen doen sommige mensen in de zaal af en toe wegkijken.

“Het was niet altijd even makkelijk om de scènes te spelen. Ik heb echt alles zelf ondergaan. Behalve de naalden, die heb ik laten passeren. Ik heb effectief slaag gekregen van Gène tijdens de opnames, maar er was een groot vertrouwen. Ik heb door het maken van de film vooral het onrecht ingezien waarmee die twee mensen te maken hebben gekregen. Het is gewoon onverantwoord dat iemand zijn pensioenrechten en burgerrechten verliest omdat hij in zijn privé aan SM doet”, aldus Veerle Dobbelaere.

Ook de echte SM-rechter, die in de jaren ’90 veroordeeld werd voor slagen en verwondingen en aanzet tot prostitutie, was aanwezig. “Ik hoop dat op deze manier de ogen van veel mensen opengaan. Er hangt een taboe rond SM en dat moet verdwijnen. Mijn vrouw en ik hebben wilde jaren gehad, maar die zijn nu achter de rug. Ik hoop gewoon dat dankzij deze film ook de magistraten inzien dat ze een fout hebben gemaakt en iedereen die voor 2002 onterecht ontzet is uit zijn ambt, opnieuw pensioenrechten geven”, aldus Koen Aurousseau. (KC)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties