“Ik heb die slet van een Brandon gedood” News
“Ik heb die slet van een Brandon gedood”
News

“Ik heb die slet van een Brandon gedood”

En zo bekende Abdollazim Fathi Valmi meteen de moord op de Brusselse vrederechter Isabella Brandon en haar griffier André Bellemans. De man wordt om de 15 minuten gecontroleerd in zijn cel want hij dreigde er al eerder mee dat hij zelfmoord zal plegen.

Toen de Iraanse Belg donderdagavond ingerekend werd, was hij duidelijk helemaal in de war. Hij schreeuwde ‘dat hij zijn belastingen betaald had’ en dat hij ‘respect voor de koning had’. Allemaal een maat voor niks want hij werd weggevoerd naar de gevangenis. Dat zinde hem blijkbaar niet en dat liet hij ook duidelijk merken tijdens de rit. “Ik heb die slet van een Brandon vermoord”, tierde hij gefrustreerd.

Meteen een bekentenis en dus werd Valmi opgesloten. Maar ook dat is dik tegen zijn zin. En dus dreigt hij met zelfmoord. De cipiers moeten hem nu om het kwartier controleren in zijn cel en ook tijdens het luchten wordt hij gescheiden van de andere gedetineerden.

Volgens sommige magistraten zou hij beter buiten Brussel berecht worden. “Het slachtoffer was een gewaardeerde collega van de magistraten die de moordenaar zullen moeten beoordelen. De rechters zullen onmogelijk onpartijdig kunnen optreden”, klinkt het. Toch vindt strafpleiter Sven Mary dat niet correct. “Men moet consequent zijn voor iedereen en in alle richtingen”, zegt hij. Maar dat valt dus nog af te wachten. (HH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties