Afgestudeerden in deze 5 studierichtingen hebben de grootste kans om (snel) rijk te worden Seks & relaties
Afgestudeerden in deze 5 studierichtingen hebben de grootste kans om (snel) rijk te worden
Seks & relaties

Afgestudeerden in deze 5 studierichtingen hebben de grootste kans om (snel) rijk te worden

Hoe kun je de eerste stap zetten om snel rijk te worden? Dat is een uitstekende vraag. Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste studierichting. Door een van deze vijf studies te volgen, vergroot je statistisch gezien je kans om welvarend te worden.

Eerlijk gezegd, wie wil er nu niet rijk zijn? Het idee om onbezorgd alles te kunnen uitgeven, zonder je zorgen te maken over een leeglopende bankrekening, klinkt heerlijk! Weet je niet waar je moet beginnen? Misschien is het overwegen van een van deze vijf studierichtingen een goede optie. Afgestudeerden van deze studierichtingen hebben namelijk statistisch gezien de grootste kans om rijk te worden.

 1. Techniek 

Een van de studies die je kan helpen om rijk te worden, is techniek. Dit komt misschien als een verrassing, maar de reikwijdte van de techniek is enorm en groeit gestaag. Volgens Edvoy heeft 22 procent van 's werelds top 100 miljardairs op de een of andere manier een technische achtergrond. Uit een ander onderzoek uit 2014 blijkt zelfs dat 56 procent van de ingenieurs gelooft dat ze ooit miljonair zullen worden, terwijl 69 procent zegt dat hun rol 'recessiebestendig' is, wat betekent dat ze op de lange termijn tot de veiligste beroepen behoren.

 2. Politiek 

Een andere studie die niet mag ontbreken in de lijst van studies waarmee afgestudeerden een grote kans hebben om rijk te worden, is politiek. Als een van de oudste beroepen ter wereld, heeft deze studie zich ontwikkeld tot een van de meest winstgevende studiekeuzes. De groeiende vraag naar politieke strategen wereldwijd stuwt de salarissen omhoog.

Voormalige politiek-afgestudeerden zoals Barack Obama en David Cameron hebben niet alleen tijdens hun politieke carrière succesvolle paden bewandeld, maar hebben ook deals gesloten voor boeken en televisie, waardoor politiek een van de beroepen is die de meeste miljonairs voortbrengt, zowel tijdens als na het politieke werk.

Afgestudeerden in deze 5 studierichtingen hebben de grootste kans om (snel) rijk te worden

3. Rechten 

Het doorlopen van een rechtenstudie kan een langdurig en uitdagend proces zijn, maar het biedt nog steeds het potentieel om aanzienlijke financiële beloningen op te leveren. Een rechtenstudie is traditioneel en veeleisend. Hoewel het gemiddelde loon van een advocaat in de eerste vijf jaar bescheiden is, neemt dit gestaag toe met meer ervaring. Advocaten met meer dan vijftien jaar ervaring kunnen aanzienlijke lonen verwachten, vooral als ze de eervolle titel 'Partner' bij een advocatenkantoor behalen.

 4. Economie 

Een voor de hand liggende studie voor wie rijk wil worden, is Economie. Deze opleiding kan een opstap zijn naar een mogelijke status als miljonair. Hoewel het geen snel-rijk-word-schema is, wordt een achtergrond in hoe de financiële wereld werkt als onschatbaar beschouwd voor bijna elke fase in het latere leven. Jobs in de financiële sector kunnen aanzienlijke lonen opleveren. Ok, er moet daar ook vaak hard gewerkt worden, maar niets komt voor niets.

Afgestudeerden in deze 5 studierichtingen hebben de grootste kans om (snel) rijk te worden

5. Wiskunde 

Als laatste in de top vijf studies waarvan afgestudeerden een grote kans hebben om rijk te worden, komt wiskunde. De diversiteit aan werkgebieden waarin wiskunde-afgestudeerden kunnen excelleren, illustreert het enorme potentieel van deze studie. Of het nu gaat om financiën, techniek, wetenschap of andere sectoren, wiskundestudenten hebben tal van mogelijkheden. Opmerkelijk is dat wiskunde-afgestudeerden vaak deel uitmaken van 's werelds miljonairs.

(Bron: Gewoon Voor Hem - Intropic: Paramount / Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties