Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie Seks & relaties
Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie
Seks & relaties

Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie

Vaak begint het lepeltje-lepeltje (aka billetje-balletje), maar na een paar minuten begint je arm te tintelen en moet je toch echt van slaaphouding veranderen. Hieronder kun je zien in welke positie jij en je partner samen in slaap vallen en wat dat betekent voor jullie relatie.

Staar je niet blind op de connectie tussen je slaaphouding en de status van jullie relatie, maar er zit altijd een kern van waarheid in. Ben je iemand die ruimte nodig heeft, neig je al snel naar het randje van het bed of kun je je partner niet loslaten? Dat heeft allemaal zo zijn redenen. Waarschijnlijk heb je je hele jeugd alleen geslapen, tot het moment dat je een vriend of vriendin kreeg en je steeds vaker het bed deelde met je geliefde. Dat is toch even wennen.

Wat betekent je slaaphouding voor jullie relatie? 

Dat aanpassen gebeurt vanzelf, ook gedurende een relatie verandert dit vaak. Waar je soms in het begin nog dicht tegen elkaar aan ligt, ga je na een aantal maanden misschien wat losser van elkaar slapen. Is dat een slecht teken? Nee, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het gaat natuurlijk niet alleen om jullie positie ’s nachts, maar vooral hoe jullie overdag met elkaar omgaan en of er liefde is. Toch is er het een en ander uit te lezen uit jullie slaaphouding.

Billetje-balletje

Ieder koppel wil wel lepeltje-lepeltje (billetje-balletje) in slaap vallen, maar slechts 18% van de koppels neemt deze slaaphouding daadwerkelijk aan. In deze slaaphouding geeft de ‘grote lepel’ aan de ‘kleine lepel’ aan dat hij haar wil beschermen. Een kwetsbare, maar zeer seksuele positie waar het vertrouwen vanaf straalt. Als alternatief heb je de wat nonchalantere lepel. Hier bevindt zich enige ruimte tussen de twee lepels. Deze positie geeft aan dat je graag bij elkaar bent, maar ook waarde hecht aan een goede nachtrust.

Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie

Back-to-back

De volgende slaaphouding kan je misschien schrik aanjagen. Vinden jullie elkaar nog wel leuk als jullie met de ruggen en gezichten van elkaar af liggen? Geen stress, het is juist positief. Maar liefst 27% van de koppels past deze houding toe in bed. Hoe gek het ook klinkt, het geeft juist aan dat jullie verbonden zijn en elkaar durven los te laten. Raakt jouw achterwerk dan ook nog het achterwerk van de ander, dan geeft dat aan dat jullie je zeer op je gemak voelen bij elkaar. Grote kans dat jij je ware hebt gevonden.

young lovely couple lying bed 155003 9337

Dakpannen

Aparte naam, maar vrijwel logisch als je erover nadenkt. De man ligt op zijn rug en de vrouw ligt met haar hoofd op de borst van de man. Als twee dakpannen die over elkaar heen liggen, liggen jullie op bed. Bij zo’n positie is er sprake van vertrouwen en stel je jezelf open voor aanrakingen. Koppels die zo slapen hebben een grote mate van toewijding aan elkaar. Komt deze slaaphouding je bekend voor? Uit onderzoek blijkt dat de meeste koppels deze positie gebruiken in het eerste jaar van hun relatie. Maar weinig koppels houden dit echter op deze manier vol.

Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie

Voetje vrijend

Het maakt niet uit hoe je ligt, maar op een bepaalde manier raken jullie voeten elkaar zo nu en dan aan. Soms per toeval, soms op zoek naar elkaar. Ga je met ruzie naar bed? Dan is dit vaak een vorm om langzaam weer toenadering te zoeken en ‘per ongeluk’ de voet van de ander aan te tikken. Langzaam wordt het gesprek weer geopend en de ruzie bijgelegd. Als het erg warm is, kan het een diepe betekenis hebben dat je toch heel graag met elkaar verbonden wil zijn, maar dat het te heet is om de lichamen aan elkaar te laten plakken.

Billetje-balletje of voetje vrijend? Wat zegt jullie slaaphouding over jullie relatie

(Bron: Manly – Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties